Najnovije

Petak, 18. nov 2016. u 12:00

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

I dok su Amerikanci tokom prethodne nedelje birali novog predsednika, kod nas su na dnevnom redu bile neke lepše i lepršavije teme. Mi smo se bavili MODOM. I tako, odmah po zatvaranju jubilarne Belgrade Fashion Week manifestacije, usledila je još jedna – ovog puta u Evropskoj prestonici kulture – Novom Sadu. Sam naziv, Serbian Fashion Week, trebalo bi (valjda) da najavi još glamurozniju i raskošniju moda/fashion&šarenilo priredbu od one prestoničke, u šta me (na osnovu viđenog) organizatori baš i nisu ubedili. Drugim rečima, rekla bih da ima nečega i u iskustvu, koje je ipak na strani beogradske modne družine.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

Da ne bude zabune, što se Terminatorke tiče sve te modne fešte su u većoj ili manjoj meri prilično zaludne & amaterske. I tako će biti sve dok u prvom redu ne budem videla ozbiljne „bajere“/ kupce, tačnije dok čitava ta priča malo ne zamiriše na novac i profit.U međuvremenu će me, jer sam tako odlučila, sav taj amaterizam i „oduvek sam volela modu“ što u prvim redovima, što na pisti samo zabavljati.

Stvarno ne znam ko bi još mogao da shvati ozbiljno varijantu u kojoj je starleta Soraja Vučelić VIP gost na nekoj reviji i to još počasni. Na ovu ideju je, čitam u neverici, došla kreatorka Suzana Perić, a šta o tome misli sama Soraja jasno je iz aviona. Dovoljno je videti kako se OPRAVILA za tu priliku – polugola, u providnoj bluzi i bez grudnjaka, omogućila je svima da u gram premere koliko je u koju dojku istresla silikona. Naravno, foto-reporteri su je fotkali do iznemoglosti, ona je sve to stoički izdržala i moglo bi se reći da je pozavršavala sve zbog čega je i došla – još jednom se, kao osoba bez zanimanja i karijere, ispromovisala gratis...

A mode je, uprkos svoj toj politici, bilo i preko bare. Ok, većina jeste bila zaokupljena pitanjem ko će odneti pobedu na IZBORIMA – Hilary or Donald (ako je neko slučajno ostao neobavešten, pobedio je Mr. Trump), no nije za zanemariti ni grupa okupljena oko buduće prve dame Melanije (devojačko Knavs, za potrebe američkog tržišta prepevano u Knaus) Tramp. Pogotovo ako se ima u vidu da je ova 47. godišnja lepotica poreklom sa ovdašnjih prostora, tačnije rođena je u Sloveniji. Meni je opet više od mesta rođenja (zadnja pošta Sevnica) mnogo zanimljivija činjenica da Melanija (koja govori šest jezika i uspešno svoj biznis) ume i fino da se dotera, pri čemu su joj često izbor kreacije još jedne „naše“, a poznate u svetu - Roksande Ilinčić. S tim u vezi, ja sam u izbornoj noći (u mom slučaju to vam je više nešto kao Oscar Night) ostala budna ne bih li dočekala da vidim kako će se gospođa Tramp obući i moram priznati da sam, koliko god da je lepo&chic izgledala u belom svilenom kombinezonu Ralfa Lorena, bila pomalo razočarana što za „big night“ nije izabrala nešto sa Roksandinim potpisom. Što se mene tiče, ponovo ću se zainteresovati za politička zbivanja u USA tamo negde u januaru, odnosno, kada se nova prva dama bude useljavala u svoj novi dom - Belu kuću. E baš da vidim da li će se, kako neki od ovdašnjih medija najavljuju, pojaviti u srpskim cipelama, Made in Banja Luka...

A kad sam već spomenula Oskare, moram da primetim da je tokom prethodne nedelje prestonica bila domaćin jednog rekla bih vrlo GLAMOUR& Red Carpet događaja. Reč je o gala proslavi Gorkog lista, za koju su se prisutni bogami baš picnuli. Nije se štedelo ni vremena, ni truda (a ni novaca) ne bi li se na zablistalo na crvenom tepihu i moram da primetim da je našim selebovima izgleda postalo najvažnije da se dopadnu potencijalnom sponzoru. Jer, mnogo skuplje&doteranije&uspešnije većina njih izgleda na ovom partiju, nego recimo na nekoj od pozorišnih premijera, na kojima se neke od njih u više navrata viđala u prilično sirotinjskom i apa-drapa izdanju. Ako mene pitate, rekla bih da je KRIZA pokucala i na njihova vrata, te je i mogućnost da se snimi reklama ili postane zaštitno lice nekog brenda (može kremica, može sapun, a najbolje bi bilo neka banka) za većinu poznatih trenutno nešto kao dobitna kombinacija i neviđeni profesionalni uspeh. Stoga i ovo glancanje i sređivanje. Poznato je da malo zvezdane prašine može da napravi pravo čudo kada su ponuda/ prodaja u pitanju. Što se mene tiče, ovog puta najveće šanse (bar ako je suditi po stajlingu) da se pojave u nekoj od reklama za Gorki list imaju glumica Katarina Radivojević (super se skockala, a znamo od ranije da joj ni neka čašica više nije strana) i pevačica Nataša „Hiljadu nula“ Bekvalac.


Što se Snežane (novinarke& taze kreatorke) Dakić i Ane „Luda“ Stanić tiče (naravno i dalje govorimo samo o stajlingu), ove bi dve iskusne dame za sledeći party trebalo malo više da se potrude. Pritom, dodatna napomena za Dakićku – nemoj sad da kao novopečena dizajnerka (po ugledu na onu kako frizerka uvek ima najgoru frizuru, a obućar cipelu) uvedeš kao praksu na se na događajima pojavljuješ u nekakvim ritama i loše obučena. Posebno ako tome dodam da se na osnovu viđenog, tvoj modni uradak baš i nije vredan te vrste RIZIKA. Znaš kako se kaže, bolje dobro i sa ukusom skockana modna novinarka, nego loša dizajnerka sa još lošijim stajlingom...

I dok nam priroda Sunce i dalje servira na kašićicu, prestonica nas nesebično poliva raznoraznim premijerama, revijama i domjencima. Šta da kažem, Terminatorka ne može sve da ih isprati ni u novinama, a kamoli da mora poput naših zvezda i zvezdica na svakom od njih i da se zapljune. Muka je to i ozbiljna šljaka, ja da vam kažem. Nisam pametna i ne mogu ni da pretpostavim kako im pođe za rukom da sve to hendluju sa osmehom na usnama, taze loknama na glavi i besprekorno manikiranim noktima. Žive li uopšte oni ili mučeni od života imaju samo poziranje i nameštanje pred kamerama? O tome, evo, razmišljam i dok gledam fotke sa nedavne premijere trećeg nastavka Vojne akademije u Sava centru.

I ovde je bilo svega i svačega – skupilo se mlado i staro, svi onako nasmejani kao za Instagram i kao super raspoloženi, pri čemu mi je najmanje ubedljiva Mirka Vasiljević (valjda je u problemima oko organizovanja svedbe, pa joj je i osmeh malko nakiseo), kao i Nevena Božović, za koju sam već ranije zaključila da najviše voli da na javnim skupovima prošeta taj „nisam odavde&ništa me ne pitajte“ izraz lica, koji je sad dodatno pojačala i držanjem tela.

Sva OKLEMBEŠENA i presavijena na najneverovatnijim mestima, u tom medvedić džemperčiću deluje mi kao dete koje bi sve dalo da ga neko nežno prigrli i onako supermenovski izvuče iz neprijatne situacije u kojoj se ni krivo, ni dužno ovo devojče obrelo.

Ipak, kraljica košmara na ovoj je priredbi bez konkurencije glumica&voditeljka&manekenka Sofija Rajović. Ajd` ta čipkana (ni dužinom, ni krojem ne baš najsrećnije odabrana) haljina, ajd` i to što se vidi grudnjak, ali frizura... E za taj folklor (poslednji put viđen u zlatno doba Dragane „luče iz Kasidola“ Mirković) biće mi potrebno malo više vremena da ga zaboravim. Računam, `ladno pet kilometara šetnje. Za početak, pa ćemo videti šta i kako dalje. Stoga, apelujem na Sofiju da sledeći put povede malo više računa o tome kakva ide među ljude. Možda da se „čekira“ pred ogledalom pre nego što krene. Ova i ovakva spontanost joj sasvim sigurno ne laska, baš kao što ni publici ne prija... Srećom pa su na istom događaju (što se po outfitu možda i ne bi dalo zaključiti) bili su uvek „lekoviti“ Branka Pujić i Dragan Jovanović, kao i njihova koleginica Kalina Kovačević, koja me je više nego prijatno iznenadila. Žena se baš onako prolepšala i prozgodnila. Bravo, Kalina!!

I za kraj (dok ovo pišem i istovremeno privodim kuvanje graška grande finišu) još malo EMPATIJE sa poznatim damama. Bogami, nije lak taj život u cipelama na visoku štiklu. Ništa kašika, samo šampanjac i kanapei. Jer, kad bi ove dame još stigle i da nešto skuvaju? Nema šanse. Nego, ajd` što nema prostora (ni vremena) za pranje veša i kuvanje zimnice, nevolja je što u tim njihovim obavezama krcatim agendama k`o kanda ne postoji ni, što bi Ameri rekli,“window of opportunity“ za neke druge, puno važnije stvari. Eto, ja reči nemam za muku koja je snašla novopečene supružnike – Anu i Rastu. Ne samo što su, kao i svi bogati i slavni, osuđeni na suvu hranu, već i „one stvari“ moraju da trpe. Tako su i njih dvoje ovih dana, zbog velikog broja obaveza, bračne dužnosti upražnjavali u pauzi snimanja u svom apartmanu u Šimanovcima. A kako li će se tek organizovati kad kupe plac na Avali, o čemu ovih dana ako je verovati štampi razmišljaju? Nešto se mislim, možda bi za njih u ovom trenutku bolje i praktičnije bilo da kao Nemanja Stevanović novac ulože u kupovinu dobrog automobila... Lepo „na zadnjem sedištu moga auta“, pa Bog da ih vidi!

Foto: Promo

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

Znate već kako stoje stvari kad se bliži kraj godine? Vraćaju se dugovi, izmiruje porez, sabiraju utisci i »arhivira« sve značajnije što je obeležilo godinu na izmaku. Tako sam i ja ovih dana krenula sa završnim radovima. Za početak sam, kao ultra savesna građanka svoje zemlje, prvo čekirala da li je sa godišnjim porezom sve ok. Praise the Lord&Halleluyah, što se poreskih dažbina tiče, ovu godinu završavam u plusu. Slično je, bar za sada, i sa ostalim nametima, što je very nice i sad mi još predstoji da saberem i oduzmem ono najteže – ljude koji su mi se »našli« tokom godine i na ovaj ili onaj način (u plusu ili minusu) doprineli tome da mi ne bude dosadno, to jest da imam zbog čega da se nerviram, stresiram, ne spavam i boram...

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

I dok su Amerikanci tokom prethodne nedelje birali novog predsednika, kod nas su na dnevnom redu bile neke lepše i lepršavije teme. Mi smo se bavili MODOM. I tako, odmah po zatvaranju jubilarne Belgrade Fashion Week manifestacije, usledila je još jedna – ovog puta u Evropskoj prestonici kulture – Novom Sadu. Sam naziv, Serbian Fashion Week, trebalo bi (valjda) da najavi još glamurozniju i raskošniju moda/fashion&šarenilo priredbu od one prestoničke, u šta me (na osnovu viđenog) organizatori baš i nisu ubedili. Drugim rečima, rekla bih da ima nečega i u iskustvu, koje je ipak na strani beogradske modne družine.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Anabela ima 3 u 1 - ljubav, prijatelja i turističkog vodiča!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Anabela ima 3 u 1 - ljubav, prijatelja i turističkog vodiča!

Šta da kažem, ovaj život bez Sunca na svakakve rabote može čoveka da natera. I dok Skandinavci padaju u depresiju, Terminatorka se (vođena onom da je nekome sigurno moralo i da svane, dok se nama ovde vazda smrkava) hvata za poslednju slamku spasa – stavlja ružičaste naočare ne bi li nekako dočekala makar novogodišnje lampice, ako već ne i malo više dnevnog svetla. Stoga smesta krećem u odlučnu „prsa u prsa“ BORBU sa ovim mrakom.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: "One in a milion" - Svaka devojčica sanja da se uda za princa na belom konju!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: "One in a milion" - Svaka devojčica sanja da se uda za princa na belom konju!

Nema sumnje, malo je devojčica koje ne sanjaju o tome kako će nekim neverovatnim i čudesnim spletom okolnosti (kad porastu, naravno) prvo upoznati, a potom se u rekordno kratkom vremenu i udati za princa, pa još na belom konju. Još ih je manje kojima tako nešto i pođe za rukom, a jedna od tih „one in a million“ je i Ljubica Ljubisavljević, koja se nedavno na dvoru (pa još Belom), posle četiri godine ljubavi, udala za svog PRINCA Mihaila Karađorđevića (za one manje upućune u dvorska dešavanja, sina pokojnog princa Tomislava i princeze Linde).

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Vesna se zauvek odrekla Brene i to preko novina!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Vesna se zauvek odrekla Brene i to preko novina!

Već i vrapci na grani znaju da je mladost, je li, ludost. To je tako i čak je u najvećem broju slučajeva i simpatično. Znate već, ona se zaljubi ludo, onda ludo pati, ludo se sveti, ludo se njemu u inat provodi i napija... Ukratko, ona je totalno luda od jutra do mraka. I to je OK, mlada je – naučiće.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Đani voljan da snimi porno film?! Neka oproba sreću u Holivudu!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Đani voljan da snimi porno film?! Neka oproba sreću u Holivudu!

Opšte je poznato da se svako čim bi izgovorio kako se svega nagledao i naslušao momentalno ugrizao za jezik. Tako sam i ja još jednom (po ko zna koji put) ostala zatečena razvojem događaja na našoj estradi. Kud sam i pomislila kako teško da nešto može još da me iznenadi!!

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Zorica Brunclik duguje personal plastičaru 15 hiljada evra!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Zorica Brunclik duguje personal plastičaru 15 hiljada evra!

Pa, jao!! To je otprilike sav moj komentar na novu tetovažu 20. godišnjeg top-modela Kendal Džener. Devojka se bacila u silan trud (ne znam da li je i trošak bio takav) kako bi se, pored već postojeće tetovaže slomljenog srca na srednjem prstu, dodatno „iscrtala“ i to na, ni manje ni više, unutrašnjoj strani usne. Svo to lomatanje za jedno ispisano „mjao“... Šta da kažem osim da mi, posle ove priče, muke i jadi domaćih selebova dođu nešto kao čaj od kamilice.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Brena i Neda, nepikosnovene kraljice kiča, šljašte kao devojčice uoči Božića!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Brena i Neda, nepikosnovene kraljice kiča, šljašte kao devojčice uoči Božića!

S obzirom da nas već danima, dok čekamo da se radijatori u stanovima makar smlače, greje neko "prohladno" Sunce, jedino što može da izvuče stvar i bar malo nas zagreje jeste - LJUBAV.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Jelena Rozga sasvim druga žena!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Jelena Rozga sasvim druga žena!

Od već pomalo izlizane fraze da nema uspešnog muškarca ako iza njega ne stoji pametna i mudra žena, ovih dana mi se aktuelnijom čini ideja da je i žena, koliko god bila lepa, i uspešna, bez muškarca, ipak, jedna sasvim druga priča. Ne bih, naravno, da se mešam u posao feministkinja i borkinja za ženska prava, niti želim da osporavam i dovodim u pitanje ono za šta se ove dame zalažu, ali dok gledam fotke hrvatske pevačice Jelene Rozge za verenikom, čelistom Stjepanom Hauserom, ne mogu a da ne pomislim kako je to sad jedna sasvim druga žena.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Dara i Milica bez gaćica i grudnjaka!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Dara i Milica bez gaćica i grudnjaka!

Da pojasnim odmah na početku: Niti sam luda za slepim povinovanjem nekakvim pravila u odevanju i odabiru stajlinga, niti imam nešto protiv većih sloboda. Ok, žene su se odavno rešile krinolina, korzeta i gomile nepotrebnih krpica koje su ih sputavale, ali da baš moraju da se skinu gaćice i grudnjak (kao što je to ovog puta slučaj sa pevačicama Milicom Pavlović i Darom Bubamarom) – e, pa to malo teže.

Doček Nove godine 2017.

Anketa

Da li će odluka SPC da osnuje odeljenje za borbu protiv sekti doprineti da se njihovo delovanje suzbije?