Najnovije

Petak, 25. nov 2016. u 12:00

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

Znate već kako stoje stvari kad se bliži kraj godine? Vraćaju se dugovi, izmiruje porez, sabiraju utisci i »arhivira« sve značajnije što je obeležilo godinu na izmaku. Tako sam i ja ovih dana krenula sa završnim radovima. Za početak sam, kao ultra savesna građanka svoje zemlje, prvo čekirala da li je sa godišnjim porezom sve ok. Praise the Lord&Halleluyah, što se poreskih dažbina tiče, ovu godinu završavam u plusu. Slično je, bar za sada, i sa ostalim nametima, što je very nice i sad mi još predstoji da saberem i oduzmem ono najteže – ljude koji su mi se »našli« tokom godine i na ovaj ili onaj način (u plusu ili minusu) doprineli tome da mi ne bude dosadno, to jest da imam zbog čega da se nerviram, stresiram, ne spavam i boram...

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

No, pre nego što se bacim na taj posao, red je da malo zavirim u živote naših poznatih i proverim kakvi su oni u završnici. Evo, na primer, čitam u Skandalu kako se pevač Sloba Vasić baš i neće u pobedničkom fazonu oprostiti od 2016, niti će je pamtiti kao sjajnu i uspešnu... Ok, možda će mu biti jedna od nezaboravnih. Jer, kako drugačije okarakterisati godinu u kojoj je za samo nekoliko dana, zbog opasnih dugovanja zelenašima, od zvezde u usponu postao BESKUĆNIK&NADNIČAR. Što bi se reklo, status mu je komplikovaniji od »It's Complicated«... Sloba je, ako je verovati tabloidima, ostao prvo bez stana, potom i bez automobila, a sada će još ko zna koliko dugo morati za džabe i da peva ne bi li se nekako iščupao iz čitave te finansijske papazjanije i nagomilanih dugova. Ne znam kako mu se sve to desilo i na šta je trošio novac, ali mu toplo savetujem da od naredne godine okrene novi list i lepo angažuje nekog, hm, stručnjaka za finansije, tačnije profesionalca koji će mu pomoći da savlada jednu od najvažnijih životnih lekcija – širi se onoliko koliko si širok. Sve preko toga, pogotovo ako si baš jako neumeren, pre ili kasnije dovodi do bolnog pucanja po šavovima.

A ako naš Sloba, nakon avanture sa zelenašima, bude do te mere dekintiran da nema ni za stručnu pomoć, mogao bi recimo da se obrati starleti Tijani Ajfon. Rekla bih da je ova dama, bez glasa ili nekog drugog talenta, a bogami i bez zanimanja, u nečemu ipak vrlo uspešna i spretna. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je ISKEŠIRALA dovoljno para (nekih 75 hiljada evra) kako bi Novu godinu dočekala u (svojih) novih 60 kvadratnih metara stana na Novom Beogradu! I to sve samo zato što su joj dosadili gužva u centru i stanodavci za vratom. I što je najvažnije, bar tako razmišlja naša Ajfonka, sad više neće morati da muku muči sa gužvama na parkingu. Naprotiv, u Novoj godini će moći sebi još više da ugađa, recimo tako što će biti u prilici da ispred ulaza u zgradu u svakom trenutku parkira tri, četiri (naravno nova) ljubimca na četiri točka. E, to se zove finiš pred novo poglavlje! Sad `ladno može da se časti i jednim luksuznim putovanjem, zaslužila je... Što bi se reklo, Maldivi su divni u ovo doba godine, a i Dubai je uvek sjajna ideja...

Naravno, nije sve u parama. Ima nešto i u karijeri, popularnosti, slavi i – pozitivnom saldu. Evo, recimo, Severina. Ne, nema ona ovih dana (kako pišu neke od ovdašnjih novina) problem sa nedostatkom novca. Ona se samo, što bi se u business svetu reklo, PREINVESTIRALA. Uložila žena ozbiljne pare u novi projekat, te je logično u ovom trenutku malo »kraća« za neku »malo mi za sriću triba« siću para. I sve bi bilo pet da tast Keba (od ranije javnosti poznat kao ne baš galantan gospodin) nije u toj stani-pani situaciji, umesto da je odreši, kesu samo još jače vezao. Stisao, pa ne da. A onda kao Severina u dugovima. A ne, nije ona nikome dužna, samo su joj najbliži uskratili podršku... E, moja Seve, čini se da sa Milanom (Popovićem) nisi imala ovakvih problema. Tu je uvek bilo dovoljno za sve – i za nove projekte, i za nove nekretnine, plus poneko egzotično putovanje, skupu krpicu, novi kamenčić na ruci... Ne znam šta da kažem, možda je ovo pravi trenutak da suprug broj dva, to jest Igor (Keba junior) Kojić, prestane da živi od tatinog džeparca i počne sam da privređuje... Bar dok se tvoj hit u najavi, obećavajućeg naziva »Slepa k`o kokoš«, ne zavrti.

A loša u matematici, baš kao i u proceni ljudi je izgleda i pevačica Dara Bubamara,koja je, prema pisanju Skandala, brojnim kobojagi kumovima&prijateljima podelila/pozajmila blizu 500 hiljada evra, a oni sad ni za zdravlje da je ponekad priupitaju. Au, Daro draga, nauk za ubuduće – pozajmljuj onoliko koliko možeš da oprostiš... No, ruku na srce, nešto drugo mi u ovoj tužnoj priči o našim (kako ćemo – lako ćemo) karakterima ne da mira. Naime, ili je reč o onoj čuvenoj »šta zna novinar šta je pola miliona evrića« ili naša Dara ima godišnji BDP kao omanja regija, kad je tako široke ruke sa drugarima. Pa ni Bil Gejts ne bi tako čašćavao!! Mislim se nešto, ako je ovoliku lovu podelila, kad joj je onda i kako »preteklo« za sve njene potrebe? Posebno ako se ima u vidu da je »novosadski zvrk« sve samo oličenje skromnosti i smernosti na estradi, a ni dodatni posao – ulaganje u nekretnine – baš i nije nešto kao jeftina zabava. Pa, pre samo nekoliko meseci šopingovala je stan od 130 kvadrata na Dedinju. Eto, nisam pametna i jedino što mi se čini kao realna opcija jeste da možda Dara, nakon što je te velike novce podelila, sad zapravo kao i većina građana živi od kredita i ponekog lizinga.

Izneverena očekivanja i poljuljano poverenje moguće su ključne reči i kada je u pitanju sukob na relaciji Viki MiljkovićSaša Popović. Mesto dešavanja su, naravno, Zvezde Granda, premda u poslednje vreme sve češće pomišljam kako bi ovaj TV format morao i da promeni naziv. Naime, po ko zna koji put se priča zakuvala oko članova žirija, zbog kojih nema šanse da neka od novih Grandovih zvezdica u nastajanju makar na sekund promoli glavicu iz duboke anonimnosti iz koje uglavnom svi oni dolaze. Navodno, Viki je Popoviću zamerila što joj (nakon što su je ostali članovi žirija izneverili) ni on ne dozvoljava da se stručno izražava. Šta da kažem, ozbiljni su to problemi (kako je sama Viki izjavila, »UDARIO je na njenu ličnost«) i nemam pojma kako bi stvar mogla malo da legne i malo odmori. A i ti si Sale baš našao... Pa gde baš na žensku stručnost da udariš? Šta da kažem, ako tako nastaviš za vratom ćeš imati ne samo Viki i koleginice, već i malo ozbiljnije šarže – predstavnice raznih ženskih udruga i rodnopravne borkinje. A onda, neka ti je Bog u pomoći...

A svojevrsni »višak stručnosti« je ovih dana izgleda problem i za Nikolinu Pišek, koja je odlučila da se povuče sa malih ekrana, shvativši da je rad na televiziji više ne ispunjava. Ukratko i ako sam dobro razumela celokupnu problematiku, evidentno je da ni Pišekica, a ni televizija više nisu ono što su nekad bili. Sve se menja, pa gde neće lepa Nikolina. U svakom slučaju i bilo kako bilo, ja se za nju ne bojim – niti će joj biti dosadno (tu su suprug i ćerkica da uskoče ako zagusti), niti će ona dugo sedeti BESPOSLENA. Pogotovo ne sada kada konačno, kako je izjavila za magazin Hello, može sebi da priušti svu potrebnu pomoć – bebisiterke, bedinerke, peglarke, kuvarice... Ma šta god da poželi, suprug Vidoje ima da stvori. Da se ne lažemo, nije ona jednom prilikom tek onako i bezveze izjavila kako su »dani u braku slatki kao med«.

A dok čekamo da Nikolina otvori novo profesionalno poglavlje, nije zgoreg da bacimo pogled na one estradne zvezde koje su već uveliko u novom, lepšem i boljem statusu. Tako, evo čitam kako se Džej ubucio skoro dvadeset kila, te planira da u Novoj godini promoviše novi stajling. Nešto kao novi Luis, ako sam dobro shvatila. Ok, može. Kilograme je obezbedio, sad još samo da nađe dobru krojku i sašije nekoliko haljina za nastupe.

, pod uslovom da uspe da je nahvata u pauzi između dva intervjua na temu »pronašla sam pravu ljubav«. Naime, Rada već neko vreme skoro pa isključivo priča o svojoj novoj vezi, tačnije o Harisu - u narodu sada već poznatijem kao »THE muškarac koji je voli baš onako kako je ona zamišljala da neko treba da je voli«. Želim joj sve najbolje, uz napomenu da ne bi bilo loše da ponekad pusti i svog dragog da kaže koju. Aman, ženo, diši malo. U suprotnom ću pomisliti kako nas (baš kao i samu sebe) ovim neumornim polivanjem na temu »sve je super i mi smo super« zapravo samo traljavo ubeđuješ da je crno belo, odnosno, da i nije baš sve tako bajno&sjajno kako pokušavaš da nam predstaviš.

Što se modiranja tiče, sve pohvale za frizuru Gogi Grubješić i Anici Dobroj, a ostatku vesele družine savet - što pre (u svakom slučaju pre prazničnih gužvi) posetite svog omiljenog frizera.

Jer, drage dame, rekla bih da je krajnje vreme za šišanje. Verujte mi na reč. I da, molila bih voditeljku Ekskluziva, Aleksandru Gudelj, da do rođendana svog mlađeg sina nabavi nešto dužu suknju. Ne brini, lepe i vitke noge neće biti zakinute. Naprotiv, mogla bi i sebe (a i nas) više nego prijatno da iznenadiš.

Foto: Promo

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Sloba - od zvezde u usponu do beskućnika i nadničara!

Znate već kako stoje stvari kad se bliži kraj godine? Vraćaju se dugovi, izmiruje porez, sabiraju utisci i »arhivira« sve značajnije što je obeležilo godinu na izmaku. Tako sam i ja ovih dana krenula sa završnim radovima. Za početak sam, kao ultra savesna građanka svoje zemlje, prvo čekirala da li je sa godišnjim porezom sve ok. Praise the Lord&Halleluyah, što se poreskih dažbina tiče, ovu godinu završavam u plusu. Slično je, bar za sada, i sa ostalim nametima, što je very nice i sad mi još predstoji da saberem i oduzmem ono najteže – ljude koji su mi se »našli« tokom godine i na ovaj ili onaj način (u plusu ili minusu) doprineli tome da mi ne bude dosadno, to jest da imam zbog čega da se nerviram, stresiram, ne spavam i boram...

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Starlete kao VIP gosti!

I dok su Amerikanci tokom prethodne nedelje birali novog predsednika, kod nas su na dnevnom redu bile neke lepše i lepršavije teme. Mi smo se bavili MODOM. I tako, odmah po zatvaranju jubilarne Belgrade Fashion Week manifestacije, usledila je još jedna – ovog puta u Evropskoj prestonici kulture – Novom Sadu. Sam naziv, Serbian Fashion Week, trebalo bi (valjda) da najavi još glamurozniju i raskošniju moda/fashion&šarenilo priredbu od one prestoničke, u šta me (na osnovu viđenog) organizatori baš i nisu ubedili. Drugim rečima, rekla bih da ima nečega i u iskustvu, koje je ipak na strani beogradske modne družine.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Anabela ima 3 u 1 - ljubav, prijatelja i turističkog vodiča!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Anabela ima 3 u 1 - ljubav, prijatelja i turističkog vodiča!

Šta da kažem, ovaj život bez Sunca na svakakve rabote može čoveka da natera. I dok Skandinavci padaju u depresiju, Terminatorka se (vođena onom da je nekome sigurno moralo i da svane, dok se nama ovde vazda smrkava) hvata za poslednju slamku spasa – stavlja ružičaste naočare ne bi li nekako dočekala makar novogodišnje lampice, ako već ne i malo više dnevnog svetla. Stoga smesta krećem u odlučnu „prsa u prsa“ BORBU sa ovim mrakom.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: "One in a milion" - Svaka devojčica sanja da se uda za princa na belom konju!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: "One in a milion" - Svaka devojčica sanja da se uda za princa na belom konju!

Nema sumnje, malo je devojčica koje ne sanjaju o tome kako će nekim neverovatnim i čudesnim spletom okolnosti (kad porastu, naravno) prvo upoznati, a potom se u rekordno kratkom vremenu i udati za princa, pa još na belom konju. Još ih je manje kojima tako nešto i pođe za rukom, a jedna od tih „one in a million“ je i Ljubica Ljubisavljević, koja se nedavno na dvoru (pa još Belom), posle četiri godine ljubavi, udala za svog PRINCA Mihaila Karađorđevića (za one manje upućune u dvorska dešavanja, sina pokojnog princa Tomislava i princeze Linde).

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Vesna se zauvek odrekla Brene i to preko novina!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Vesna se zauvek odrekla Brene i to preko novina!

Već i vrapci na grani znaju da je mladost, je li, ludost. To je tako i čak je u najvećem broju slučajeva i simpatično. Znate već, ona se zaljubi ludo, onda ludo pati, ludo se sveti, ludo se njemu u inat provodi i napija... Ukratko, ona je totalno luda od jutra do mraka. I to je OK, mlada je – naučiće.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Đani voljan da snimi porno film?! Neka oproba sreću u Holivudu!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Đani voljan da snimi porno film?! Neka oproba sreću u Holivudu!

Opšte je poznato da se svako čim bi izgovorio kako se svega nagledao i naslušao momentalno ugrizao za jezik. Tako sam i ja još jednom (po ko zna koji put) ostala zatečena razvojem događaja na našoj estradi. Kud sam i pomislila kako teško da nešto može još da me iznenadi!!

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Zorica Brunclik duguje personal plastičaru 15 hiljada evra!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Zorica Brunclik duguje personal plastičaru 15 hiljada evra!

Pa, jao!! To je otprilike sav moj komentar na novu tetovažu 20. godišnjeg top-modela Kendal Džener. Devojka se bacila u silan trud (ne znam da li je i trošak bio takav) kako bi se, pored već postojeće tetovaže slomljenog srca na srednjem prstu, dodatno „iscrtala“ i to na, ni manje ni više, unutrašnjoj strani usne. Svo to lomatanje za jedno ispisano „mjao“... Šta da kažem osim da mi, posle ove priče, muke i jadi domaćih selebova dođu nešto kao čaj od kamilice.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Brena i Neda, nepikosnovene kraljice kiča, šljašte kao devojčice uoči Božića!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Brena i Neda, nepikosnovene kraljice kiča, šljašte kao devojčice uoči Božića!

S obzirom da nas već danima, dok čekamo da se radijatori u stanovima makar smlače, greje neko "prohladno" Sunce, jedino što može da izvuče stvar i bar malo nas zagreje jeste - LJUBAV.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Jelena Rozga sasvim druga žena!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Jelena Rozga sasvim druga žena!

Od već pomalo izlizane fraze da nema uspešnog muškarca ako iza njega ne stoji pametna i mudra žena, ovih dana mi se aktuelnijom čini ideja da je i žena, koliko god bila lepa, i uspešna, bez muškarca, ipak, jedna sasvim druga priča. Ne bih, naravno, da se mešam u posao feministkinja i borkinja za ženska prava, niti želim da osporavam i dovodim u pitanje ono za šta se ove dame zalažu, ali dok gledam fotke hrvatske pevačice Jelene Rozge za verenikom, čelistom Stjepanom Hauserom, ne mogu a da ne pomislim kako je to sad jedna sasvim druga žena.

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Dara i Milica bez gaćica i grudnjaka!

Fashion Terminatorka

FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Dara i Milica bez gaćica i grudnjaka!

Da pojasnim odmah na početku: Niti sam luda za slepim povinovanjem nekakvim pravila u odevanju i odabiru stajlinga, niti imam nešto protiv većih sloboda. Ok, žene su se odavno rešile krinolina, korzeta i gomile nepotrebnih krpica koje su ih sputavale, ali da baš moraju da se skinu gaćice i grudnjak (kao što je to ovog puta slučaj sa pevačicama Milicom Pavlović i Darom Bubamarom) – e, pa to malo teže.

Anketa

Da li se sa setom sećate svoje mature?