Najnovije

Ponedeljak, 26. avg 2013. u 10:21

Step sokovi kao farba za kosu

Sigurno se svi sećate sokova iz kesice „step“, ali da li možete da pretpostavite da oni, osim za piće, još nečemu služe? Ovim prahom devojke uveliko farbaju kosu kod svojih kuća! One zagreju vodu u šerpi, sačekaju da proključa, sipaju prah soka „step“ i u to umoče kosu, koja se za tili čas ofarba u zavisnosti od boje soka.

Step sokovi kao farba za kosu

Za crvenu - sok od višnje

Na blogu Dnevnik jedne tinejdžerke devojka se pohvalila novom frizurom koju je dobila zahvaljujući ovom soku.
- Ćao, sad sam ofarbala kosu „stepom“, super je ispalo! Ako želite da probate, ovo su koraci koje morate da pratite, verujte mi, nećete se pokajati - napisala je dosetljiva tinejdžerka i do detalja opisala kako doći do neobične boje kose. Kako kaže, može da se koristi bilo koji ukus, a boja kose će biti upravo kao i boja voća. Sok od kivija daje zelenu boju, od maline roze, od pomorandže narandžastu, a devojke koje bi želele crvenobordo kosu, ofarbaće je sokom od višnje.

Boja ostaje na peškiru

- Kad voda proključa, u nju sipati tri-četiri kašičice praha i dobro promešati dok se sve ne rastvori, a kad se dobije obojeni rastvor, kreće farbanje kose. Umočiti deo kose ili celu kosu u posudu, ali samo pazite da ne opečete glavu, ume da boli. Ja sam se malo opekla jer sam želela da izvučem pramenove od korena. Posle toga uviti kosu u peškir i držati 10-15 minuta. Pošto boja ostaje na peškiru, vodite računa da on bude star jer se i posle pranja neće skinuti fleke s njega. Na kraju osušite kosu fenom i budite zadovoljni svojom novom kul frizurom - napisala je devojka koja je, kako kaže, svoju kosu ofarbala u crvenu boju.

Prema iskustvu onih koji su se farbali „stepom“, boja s kose skida se posle tri-četiri pranja.

Kurir

Zanimljivosti

naslov

Zanimljivosti

ČUDA PRIRODE: Voće li je ili... Širom otvorite oči (FOTO)

Krompir u obliku srca, šargarepe u paru, koje se grle i još mnogo čuda koje nam je priroda dala.

naslov

Zanimljivosti

UPOZNAJTE ČEJS KENEDI devojku sa NAJDUŽIM NOGAMA (FOTO)

Modne piste pune su dugonogih lepotica, ali retko koja devojka može da se meri s Čejs Kenedi iz Kaliforniji.

naslov

Zanimljivosti

RAJ ZA HEDONISTE: Najbolja vina i maslinova ulja

Najveće jadransko poluostrvo i jedno od najposećenijih i najatraktivnijih letovališta u Hrvatskoj, poluostrvo Istra mesto je na kojem ćete moći da uživate u najrazličitijim turističkim ponudama, od urbanih plaža nalik na svetska letovališta, do ruralnih naselja i uživanja u seoskom turizmu.

naslov

Zanimljivosti

OAZA UŽIVANJA: Za sve one koji vole prirodu- imamo idealno rešenje

Na prelepom Mariborskom Pohorju, u hotelu Habakuk, od 8. do 12. juna, održaće se treća regionalna Blogomanija, ovoga puta sa temom Fashion & Beauty, i okupiti blogere, tviteraše, stručnjake iz oblasti digitalnog komuniciranja, biznisa na internetu, predstavnike medija i sve one koji vole da u prirodnom ambijentu, uz wellness i spa, čuju i nauče nešto novo o tome kako biti uspešan na internetu

naslov

Zanimljivosti

City Games konačno u Srbiji

Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih Igara bez granica, City games, nakon šest godina postojanja konačno dolaze i u Srbiju.

naslov

Zanimljivosti

NEVOLJA, NEVOLJU SUSTIŽE: Muke s kojima se suočavaju samo niske devojke (FOTO)

Postoje izvesne situacije kada vas visina koči u obavljanju nekih svakodnevnih stvari. A ove fotografije možda i najbolje pokazuju na kakve muke su osuđene niske devojke.

naslov

Zanimljivosti

RED PONOSA I SUZA: Fotografiju su nazvali "NEBO IZNAD NAS" - SVI VELIKANI NA JEDNOM MESTU

To mora da je neka predstava za oskara kada su se svi na okupu... Jedino nam je upalo u oko da nam fali najmlađi među njima.

naslov

Zanimljivosti

PONOVIĆE SE TEK ZA 70 GODINA: Pun mesec večeras donosi novac, ali evo šta obavezno morate uraditi

Pun mesec uoči letnje dugodnevnice nije se dogodio već više od 70 godina, a ponoviće se tek 2094. godine. Verovanje kaže da ćete sigurno privući novac u kuću ukoliko uradite jednu jednostavnu stvar.

naslov

Zanimljivosti

ŽIVOT U KUĆI IZ BAJKE: Utonite u cartsvo luksuza (FOTO)

Kuće koje su kao stvorene da ih obožavate i poželite da živite u njima.

Anketa

Po kojoj ulozi ćete pamtiti Mandu?