The Cult i Pradise Lost sa Ozijem na Ušću

Zbog teške bolesti gitariste Tonija Ajomija, grupa „Black Sabbath“ je prinuđena da otkaže svoju evropsku turneju, pa u novonastalim okolnostima Ozi Ozborn na turneju kreće sa Zakom Vajldom, gitaristom čuvenog benda „Black Label Society“ i originalnim basistom grupe „Black Sabath” Gizerom Batlerom.

Pošto to ne bi bio rok spektakl kakav je prvobitno najavljen, organizatori iz produkcije “Avalon” odlučili su da zadovolje ukuse publike dovođenjem takođe čuvenih bendova kao što su „The Cult“ i „Paradise Lost“, piše Blic.

Lista učesnika nije konačna, te se očekuju još tri velika imena. Bend “The Cult” dobro je poznat publici u Srbiji pošto će ovo biti njihov četvrti koncert u Srbiji, a poslednji nastup su održali 4. juna prošle godine u Beogradskoj areni.

Pevač Ijan Estberi podelio je tada sa fanovima na društvenim mrežama da je to bio odličan koncert koji će dugo pamtiti. Inače, ovaj sastav bi pre koncerta na Ušću trebalo da objavi novi album “Choice of Weapon” i to nakon petogodišnje diskografske pauze.

Britanski bend “Paradise lost” je takođe već dva puta bio u Beogradu.

Bend, koji je osnovan 1988. godine u Velikoj Britaniji, smatra se pionirom dum metala, zastupljenog na prva tri albuma, i gotik metala iz kasnije faze, pre svega zahvaljujući izdanjima “Icon” i “Draconian Times”.

Njihovi verni fanovi sećaju se odličnih nastupa u SKC-u 2005, a zatim i 2010. godine. Njihov predstojeći koncert u Beogradu će biti upotpunjen i sa novim numerama koje će se naći na albumu “Tragic Icon”, a koji je najavljen da će izaći krajem aprila.

Svim kupcima ulaznica za koncert grupe „Blek sabat“ kojima se ne bude svidela lista izvođača „Ozi Ozborn i prijatelji“ festivala na Ušću, „Avalon“ će omogućiti povrat novca već početkom sledeće nedelje.

Organizatori koji su u Beograd doveli rok i metal bendove kao što su „Iron Maiden“, „Judas Priest“, „Whitesnake“, „ZZ Top“ i druge, prošle nedelje su najavili ljubiteljima čvrstog rok i metal zvuka da se spremaju da objave široku listu izvođača kako bi u Beogradu 28. juna organizovali najveći rok i metal festival u istoriji ovih prostora.

Pogledajte još