1500 volontera za Exit 2012!

Konkurs za prijave otvoren je od 5. do 31. maja, a svi koji budu želeli da se uključe i postanu deo ove velike organizacije, moći će od sutra da se prijave preko aplikacije na sajtu exitfest.org.

Volonteri na Exit festivalu imaće obezbeđen ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, obezbeđenu ishranu u toku smene i besplatne tokene za piće. Po završetku festivala, volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Prethodne godine volonterski program Exit festivala bio je jedan od najvećih volonterskih projekata u Srbiji u 2011. godini. Na konkurs se prijavilo preko 5000 mladih ljudi, od kojih je izabrano 1250 dobrovoljaca iz više od 60 zemalja širom sveta, pre svega iz Srbije, ali i iz regiona, evropskih zemalja, SAD-a, Australije, Rusije, Singapura, Ekvadora, Svazilenda, Čilea, Izraela... Svi oni poneli su sa Exit festivala nezaboravna iskustva koja su podelili sa prijateljima i međusobno preko zvanične Facebook stranice za Exit volontere.

Volonteri će kroz angažovanje na Exit festivalu razviti osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, razviće nove veštine, upoznaće se sa timskim radom, družiti se sa ljudima iz različitih gradova i zemalja, poboljšati znanje stranih jezika i steći uvid u organizaciju jednog velikog festivala. Poseban deo aktivnosti volontera predstavljaće i ekološke radionice na kojima će biti edukovani u oblasti primene tehnologija za obnovljive izvore energije i podići nivo ekološke svesti i znanja u oblasti zaštite životne sredine.

Volontiranje će trajati od 9. do 15. jula 2012. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, najviše šest sati u toku jedne smene.

Pogledajte još