Putovanja

OVO JOŠ NISTE VIDELI: Fascinantni pejzaži Evrope

Ostavite komentar

Fotografa Kilijana Šenbergera su bajke braće Grim inspirisale da pođe na put kroz Evropu i pokuša da nađe slike koje ga podsećaju na te bajke.

Ovo su najlepše biblioteke sveta (FOTO)

Ostavite komentar

Britanski akademik dr Džejms Kempbel posetio je više od 80 biblioteka u više do 20 zemalja za potrebe nove knjige “The Library”, koja predstavlja prvu kompletnu istoriju građenja biblioteka. On je proveo tri godine putujući svetom, kako bi upoznao sve biblioteke, od najveće na svetu Biblioteke Kongresa u Vašingtonu, do majušne srednjevekovne biblioteke u Trinitiju na Kembridžu. Najstarija biblioteka koju je profesor obišao je Malatestijana u Cezeni koja je otvorena 1452. (B92)

Gastronomski raj: Izrael

Ostavite komentar

Tokom putovanja po Izraelu srpski blogeri su imali priliku da jedu u najpoznatijim restoranima Tel Aviva, Jerusalima, i ostalih gradova. Inače, ugostiteljstvo u Izraelu do pre dvadesetak godina praktično nije postojalo, međutim, sa razvojem države i ono se podiglo na visoke grane. Pogledajte fotografije napoznatijih delikatesa.

Samo za avanturiste: Najbolje turističke destinacije

Ostavite komentar

Svet u fokusu: Fotografije koje su obeležile turističke destinacije i otkrile nam nove. Uživajte uz ovo malo putovanje...

Most Melkeveg u Holandiji

Ostavite komentar

Most Melkeveg je projekat Budućih arhitekata iz Purmerenda u Holandiji. Ovaj most je deo projekta “De Kanaalsprong” koji ima za cilj da poveže istorijski i moderan deo grada na jedinstven i originalan način.

Naša najlepša planina- Kopaonik

Ostavite komentar

Najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope - Kopaonik, poseduje i neverovatan prirodni potencijal, uz oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine.

Rokfeler centar obasjao Njujork: Amerika se sprema za Božić

Ostavite komentar

Tradicionalno Božićno drvo obasjalo je centar Njujorka. Početak prazničnog raspoloženja ulepšali su Maraja Keri, Si Lou Grin i Rod Stjuart

Predivno: Zrna peska uvećana 250 puta

Ostavite komentar

Svi volimo peščane plaže, more i kupanje. Sledeći put kada prostrete peškirče znaćete da sedite na predivnoj šarenoj kamenoj podlozi. Uživajte u tome

Reka za milijardu života: Gang

Ostavite komentar

Rituali, festivali, molitve, kupanje, pranje, pecanje, transport, muzika, navodnjavanje, verovatno i sex. Sve vam to može priuštiti reka Gang. I još mnogo toga za milijardu ljudi širom Indije. Čarobne Indije

Podvodni obrok

Ostavite komentar

Na Maldivima postoje ovakvi restorani i hoteli...zaplivajte u ovu divotu

Hilandar: Srbija ipak ima more...

Ostavite komentar

Hilandar predstavlja jedno od nazjnačajnijih središta srpske kulture i duhovnosti. Kroz vekove, relativno zaštićen od napada i pljačkanja, u sigurnosti Svete gore Atonske i njene autonomije, bio je pošteđen sudbine koja je zadesila skoro sve druge srpske manastire.

Restoran koji će vas oduševiti

Ostavite komentar

Nalazi se na jugu Italije, u blizini Barija, a pored je i hotel. Otvoren je samo tokom leta. Divota zar ne

Potvrdite
Ne
Da
Prijatelji portala Nadlanu.com:
Kratak pregled