Ponedeljak, 11. jun 2012. u 10:17

Arne Kinze izlaže u Mikser Hausu

Organizacija Mikser dovodi u Beograd priznatog belgijskog umetnika Arnea Kinzea (Arne Quinze), prepoznatljivog po gigantskim instalacijama u javnom prostoru.

Arne Kinze izlaže u Mikser Hausu
Nakon upravo otvorenih izložbi na Trijenalu savremene umetnosti u Ostendeu i samostalne izložbe u Roterdamu, Kinze će u Mikser Hausu lično otvoriti izložbenu postavku „Gradovi kao muzeji na otvorenom“, na kojoj će predstaviti projekte koje je realizovao u Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Kini i Americi, kao i koncept velike metalne instalacije koju autor namerava da pokloni Beogradu.

Izložba „Gradovi kao muzeji na otvorenom" sadrži fotografije i video dokumentaciju Kinzeovih realizovanih projekata, od rađanja ideje do realizacije i ukazuje na potrebu za integracijom savremenih umetničkih radova u javne gradske prostore. Pored toga što će lično predstaviti svoj rad i koncept novog beogradskog projekta, Kinze će 12. juna, od 12 do 16 časova u Mikser Hausu održati radionicu „Instalacije u javnom prostoru: od ideje do realizacije“, u okviru koje će svi zainteresovani domaći umetnici, arhitekte i dizajneri lično moći da razmene ideje sa svetki priznatim umetnikom.

Kinze umetnički angažman počinje crtanjem grafita, a kasnije mu preokupacija postaju skulpture i instalacije u prostoru velikih razmera. Prepoznatljiv je po tome što u svom radu koristi različite vrste, uglavnom već korišćenog drveta, obojenog u fluorescentne boje, a koncepti njegovih radova asocijaraju na društvenu interakciju, komunikaciju i urbani način života. Od nedavno njegova istraživanja se kreću u domenu metalnih instalacija, a jednu takvu je osmislio i kao svoj poklon Beogradu, za koji kaže da ga je u potpunosti očarao.

Postavi komentar


0/1200Danas u gradu

Ankete

Da li planirate odmor ovog leta?
Rezultati ankete