• Nastavak izložbe ŽIVEO ŽIVOT do 28. februara 2014. godine

  Nastavak izložbe ŽIVEO ŽIVOT do 28. februara 2014. godine

  Prošireno i dopunjeno izdanje izložbe „Živeo Život“, koja se bavi životom običnog čoveka u periodu od 1950. do 1990, od 17. decembra se nastavlja u Beogradu. Na novoj lokaciji, u Knez Mihailovoj 14, na tri nivoa, biće predstavljene brojne tematske celine osmišljene tako da na interaktivan način ožive jedan vremenski period.

  Postavi komentar 1
 • Ako ne znate da živite, šerujte

  Ako ne znate da živite, šerujte

  Škljocnuo sam. Viršle od 140 dinara. Šerovaću ih jer im tek danas znam vrednost. Nekada smo ih, kao i sve drugo, samo jeli i uživali. Nismo se međusobno fascinirali. Život se nije doterivao u Instagramu, jednostavno se živeo. Provlačiti viršle kroz Instagram ima smisla koliko i dodavati im kečap. Nema potrebe došminkavati sećanja. Svaka obrada je laž, svaki filter je falsifikat. Zbog toga danas toliko insistiramo na tome. Od istine bismo skrenuli u trenutku. Od gole, nedoterane, neinstagramovane istine u najmanju ruku preti ozbiljna kriza identiteta. Neću da kvarim igru, a svoje socijalističke višle ću objaviti samo da zgrozim i uplašim neke jastoge i panakote iz mog okruženja.

  Postavi komentar 2
 • Dobra stara vremena i izložba "Živeo život"

  Dobra stara vremena i izložba "Živeo život"

  Od danas, 04. juna do 31. jula, možete ponovo uživati u mirisu "Pitralon" losiona, gledati film u starom bioskopu, sedeti u starim školskim klupama, ali i još mnogo toga.

  Postavi komentar 0
 • Izložba "Živeo život" - vratite se u dobra stara vremena

  Izložba "Živeo život" - vratite se u dobra stara vremena

  Sećate se starih "Samoposluga" sa velikim rafovima i domaćom robom, metalnim kasama i popularnim žičanim korpama? Pamtite predmete kao što su domaćinstvo, ONO i DSZ, đačke uniforme i prve kompijutere? Pamtite marame koje su se vezale dok se vozi vespa, mokasina iz pedesetih, garderobe modnih kuća Beko, Mura kao i kućne radinosti po šnitovima Bazara ili Burde?

  Postavi komentar 0
 • “Živeo život” - izložba koja će vas vratiti u najlepša vremena!

  “Živeo život” - izložba koja će vas vratiti u najlepša vremena!

  Ako ste živeli ste u periodu između pedesetih i devedesetih godina prošlog veka, onda se sećate vremena kada je “običan čovek” ustajao u 6 sati, prao zube domaćom pastom, koristio "Pitralon" losion, a stan mu je mirisao na toplo mleko. “Običan čovek” je vozio svog novog “Fiću”, čitao je "Start" magazin, slušao je Ivu Robića i Siluete. Išao je u Trst radi šopinga, kampovao je sa društvom, putovao auto-stopom i radovao državnim praznicima!

  Postavi komentar 1

Ankete

Po kojoj ulozi ćete pamtiti Mandu?

Rezultati ankete

".$bannerCode."
"; } else { //stari nacin $bannerCode = str_replace("INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE", date_getMiliseconds(), $bannerCode); $bannerCode = str_replace("ifrome","iframe",$bannerCode); if ($bannerCode) echo "
".$bannerCode."
"; } } //} ?>

izložba živeo život