Vidić: Možemo da osvojimo Ligu šampiona

Fudbaleri Mančester junajteda sutra od 20.45 u Atini igraju protiv Olimpijakosa, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Vidiću ističe ugovor na kraju sezone i posle osam godina otići će sa Old Traforda. On je za to vreme osvojio pet šampionskih titula, tri Liga kupa, svetsko klupsko prvenstvo i Ligu šampiona 2008. godine.

"Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat u Ligi šampiona. U našem timu neko uvek može da postigne gol, a tako morate da igrate u Ligi šampiona. To je jedini trofej koji ove sezone možemo da osvojimo", rekao je Vidić.

Srpski fudbaler rekao je i da njegova ekipa mora dobro da se brani, kako bi izvukla dobar rezultat pred revanš.

"Protiv Olimpijakosa je teško igrati u gostima. Ali, ako budemo ostvarili dobar rezultat, na Old Trafordu možemo da završimo posao. Neće biti lako, moraćemo dobro da se branimo", rekao je Vidić.

Junajted je trenutno šesti na tabeli u Premijer ligi sa 15 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, ali ima i 11 bodova zaostatka za Liverpulom na četvrtom mestu, koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona. U meč ulazi pobedom protiv Kristal Palasa od 2:0.

"Teško je jer zaostajemo, ali moramo da se koncentrišemo, da damo sve od sebe kako bismo osvojili četvrto mesto", rekao je Vidić.

Sa druge strane, Olimpijakos je ubedljiv u domaćem prvenstvu i ima 20 bodova više od drugoplasiranog PAOK-a. Grčki tim u utakmicu sa Junajtedom ulazi posle pobede nad ekipom OFI od 4:0, a "het-trik" postigao je bivši fudbaler Partizana Marko Šćepović.

Olimpijakos je primio samo devet golova u 26 utakmica.

"Oni su bez sumnje najbolji tim u Grčkoj. Takođe, u njihovoj ekipi je mnogo reprezentativaca koji će igrati na Svetskom prvenstvu, pa očekujem tešku utakmicu", rekao je trener Junajteda Dejvid Mojs.

Direktor Olimpijakosa Pjer Isa rekao je da je predstojeća utakmica veliki izazov za njegovu ekipu.

"Bićemo vrlo ponosni ako uspemo da zaustavimo (Vejna) Runija I (Robina) Van Persija. Biće to veliki izazov. Moraćemo naporno da radimo", rekao je on.

U grčkom timu zbog povrede neće biti najboljeg strelaca Havijera Saviole, dok je Konstantinos Mitroglu prošlog meseca prešao u Fulam.

Evropska fudbalska unija (UEFA) će motriti na navijače Olimpijakosa, koji su u završnici grupne faze takmičenja uzvikivali rasističke parole, zbog čega je klub kažnjen, pa je jedan

Beta

Pogledajte još