Svi zajedno: Novi UMBRO gostujući dres reprezentacije Srbije

Koristeći iskustvo, nasleđe i skoro stogodišnju tradiciju Umbra u pravljenju fudbalske opreme, sagledani su svi aspekti onoga što igrači i navijači žele. Tako je nastao novi srpski gostujući dres koji reprezentuje ponos i nacionalni duh, a dizajn dresa obuhvata niz jedinstvenih karakteristika vezanih za nacionalni tim Srbije.

Simbolizuje novu energiju mladih i strastvenih srpskih igrača, novu krv na terenu na čelu sa novim iskusnim trenerom Dikom Advokatom.

Inspiracija i ideja za novi gostujući dres je bila da ujedini sve tipične srpske elemente i karakteristike sa klasičnim sportskim elementima koji su decenijama krasili dresove naših reprezentativaca, vodeći računa da dres izgleda jedinstveno, prepoznatljivo i moderno.

Koristeći nacionale simbole na dresu, poput četiri ocila i pravoslavnog krsta, dres je dobio svoju namenu i pripadnost, ali ideja je da dresu dobije još dublje značenje i da poveže milione navijača sa nacionalnim identitetom i reprezentativcima. Za dres je kreirana odgovarajuća tipografija, koja je inspirisana pismom Miroslavljevog jevanđelja i pismom Dušanovog zakonika, modifikovana u nov i moderan vizuelni identitet, ali i dalje prihvatljiva i prepoznatljiva svim navijačima.

Umbro je primenio svoje umeće u pravljenju fudbalskih dresova u svom modernom i jedinstvenom stilu. Dres je bele boje sa belom kragnom, sa dve male, elegantne zlatne pruge, koje predstavljaju boju srpskog grba. Sa leve strane dresa dve zlatne trake simbolizuju krst. Na poleđini vrata je srpski grb. Brojevi na dresu su dizajnirani i perforirani tako da čine dres lakšim i daju mu mogućnost da ne zadržava toplotu.

Dresovi su takođe dizajnirani da poboljšaju performanse igrača i njihovu udobnost. Gostujući šorcevi su takodje bele boje sa dve zlaten pruge sa obe strane, kao i štucne na kojima je apliciran čuveni Umbro dijamantski logotip u zlatnoj boji .

Novi gostujući dresovi biće u prodaji u Sport Vision prodavnicama od sledeće nedelje. Sport Vision ekskluzivni je zastupnik i licencier brenda Umbro za Srbiju, Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Hrvatsku, Albaniju, i Bugarsku. Sport Vision ima više od 140 prodavnica u regionu.

Slogan kampanje za nove dresove fudbalske reprezentacije je "SVI ZAJEDNO". Kampanja ima za cilj da se ujedinjeno igra, navija a pre svega uživa u dobrom fudbalu. Novi dres Srbije namenjen je svima - kako najmlađim najvijačima tako I damama ali i starijim fanovima koji zajedno uživaju u dobroj igri.

Pogledajte još