Stojanović zadovoljan pobedom, ali ne i igrom posle vođstva

"Kod 2:0 smo imali neke izgledne šanse da privedemo utakmicu kraju, nismo ih iskoristili, izgubili smo kompaktnost, prepustili sredinu terena protivniku, koji je pretio", rekao je Stojanović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je na svom stadionu pobedila Javor sa 2:1, te je tako izbila na prvo mešto prvenstva Srbije, pošto je Partizan remizirao u gostima s Novim Pazarom 0:0.

"Znali smo da će biti teško, zna se kakav je pritisak bio pred ovaj duel, ali prva utakmica je sama po sebi nepoznanica. Sve u svemu, osvojili smo tri važna boda", dodao je Stojanović.

On je naveo da je posebno nezgodno bilo to što su tokom utakmice lakše povredili Savo Pavićević, Nejc Pečnik i Marko Petković.

"Pavićević je povredio glavu, Pečnik nos, a Petković zadnju ložu", kazao je Stojanović.

Zvezda je prvi put posle 502 dana na liderskom mestu u prvenstvu Srbije.

"Ne gledam to, ne zanima me dok se ne završi prvenstvo. Interesuje me samo sledeća utakmica, sve ostalo spada u kalkulacije", kazao je trener crveno-belih.

Stojanović je rekao da je zadovoljan kako su odigrali debitanti Pavićević i Dejan Kelhar, ali i Darko Lazović, koji je zbog povrede propustio jesenji deo sezone.

"Debitanti su imali nekoliko grešaka zbog loše komunikacije, ali su odigrali sasvim solidno. Lazović je odigrao dobro i prednjačio u stvaranju šansi. Pali smo kada je izgubio svežninu, ali to nije opravdanje za sve ostalo", rekao je Stojanović.

Trener Javora Predrag Ristanović kazao je da ga hrabi igra njegovih igrača u drugom poluvremenu.

"Moje igrače je malo sputao ceo ovaj ambijent, odigrali smo slabo prvo poluvreme, a drugo dosta bolje. Imali smo zicer za izjednačenje, nismo uspeli da damo drugi gol, ali hrabri igra iz drugog dela meča", kazao je Ristanović.

Zvezda će u 17. kolu Super lige gostovati Jagodini, dok će Javor dočekati Donji Srem.

Beta

Pogledajte još