Skolari dobio otkaz

Kako navode mediji u najvećoj zemlji Južne Amerike, selektora su posla koštale poslednje dve utakmice na Mundijalu, kada je Selesao primio neverovatnih deset golova, uz samo jedan postignut.

Najpre su doživeli najteži poraz u svojoj istoriji, u polufinalu od šampiona Nemaca (7:1), da bi zatim i Holandija bila bolja od petostrukih prvaka sveta (3:0), u borbi za treće mesto.

Sam Skolari izjavio je da je njegova sudbina isključivo u rukama ljudi iz Saveza, ugovor mu je istekao poslednjeg dana Mundijala, pa je CBF ostalo samo da potvrdi da on napušta klupu.

Nekadašnji selektor Portugalije i trener Čelsija je tako na neslavan način završio svoj drugi mandat na klupi Selesaa. Pre 12 godina, na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, uz pomoć Ronalda, Rivalda i Ronaldinja osvojio je poslednju titulu u istoriji nacionalnog tima.

Skolari je vodio Brazil do 19 pobeda u 29 utakmica tokom svog drugog mandata.

Možda bi i ovoga puta bilo drugačije, da je u timu, primera radi, bio Ronaldinjo Gaučo, ili Lukas Mura, ali je Skolari odlučio da mu nisu potrebni. Pa je, umesto rekordne šeste titule, postao vlasnik na desetine negativnih dostignuća u istoriji najfudbalskije nacije na planeti – o kojima će se pričati i za sto godina.

Izvor: B92

Pogledajte još