SRBI POKORILI EVROPU: Trojica u idelanoj petorci Evrolige

Osim njih među pet najboljih su Vasilis Spanulis (Olimpijakos) i Felipe Rejes (Real Madrid).

U drugom timu nalaze se Nanado de Kolo (CKSA), Rudi Fernandes (Real Madrid), Endrju Gaudlok, Devin Smit (Makabi) i Ante Tomić (Barselona). Iako smo u košarci vrhunski u inteligenciji se nismo baš proslavili. Naime, ako je verovati studuji koja je nedavno objavljena Srbi su među najglupljim narodima U Evropi.

U glasanju su učestovali navijači i predstavnici medija, a zanimljivo je da je Teodosić četvrti put uvršten u idealnu petorku, dok je Spanulis čak sedmi put, čime je dostigao dosadašnejg rekordera Huana Karlosa Navara.

Miloš Teodosić

Iako je propustio jedan deo sezone zbog povrede, Miloš Teodosić ima sjajne partije za CSKA koji je u Evroligi ove sezone ostvario 25 pobeda i tri poraza. Srpski plejmejker je sa 7,1 asistencija po meču zabeležio drugi najbolji rezultat u ovoj kategoriji u istoriji elitnog takmičenja. Prvi je po broju postignutih trojki (69), a na Fajnal foru ima priliku i da obori rekord takmičenja (74). Četvrti je poenter sa 15 poena u proseku, dok je sa ukupnim indeksom 16.6 na devetom mestu.

Nemanja Bjelica

U Fenerbahčeu ove sezone briljira Bjelica koji je predvodio svoj tim do prvog Fajnal fora u istoriji kluba. Bjelica je bio svuda na terenu sa prosečno 8.6 skokova i 1.2 ukradene lopte za indeks korisnosti 18.3 i ukupno treće mesto. Srpski košarkaš ima najviše skokova u odbrani ove sezone (180), a ukupno 231. Oborio je sopstveni rekord po broju poena, skokova, blokada i ukradenih lopti.

Boban Marjanović

Boban Marjanović je bio apsolutno dominantan pod koševima. Sprski košarkaš je u dresu Crvene zvezde Telekom zabeležio najviše skokova (256) i dabl-dabl učinaka u sezoni u Evroligi (16). Najkorisniji je igrač Evrolige sa indeksom 25.7, a u proseku je imao 10.7 uhvaćenih lopti i 16.6 poena na 24 meča. Marjanović je tri puta bio MVP u svojoj debitantskoj sezoni u Evroligi.

Izvor: B92

Pogledajte još