ŠAMPIONI SVAKI DAN: Doček za paraolimpijce u ponedeljak u 18 časova ispred Skupštine Beograda!

Muzički program na platou ispred Starog dvora počinje u 18.00 časova, a kako je najavljeno, nastupiće Dejan Petrović Big Bend i grupa THCF.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević saopštio je da doček za zlatne, srebrne i bronzane paraolimpijce iz Rija zajednički organizuju Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Skupština grada Beograda.

Nikodijević je pozivao sve sugrađane da pozdrave naše paraolimpijce posle velikog uspeha u Riju i pokažu im da su šampioni svakog dana.

Srbija je u Riju osvojila devet medalja – tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane. Zlatima su se okitili Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu, Laslo Šuranji trostavu, u streljaštvu, i Željko Dimitrijević u bacanju čunja.

Miloš Mitić se okitio srebrom u bacanju čunja, isto kao i Borislava Perić-Ranković i Nada Matić u dublu u stonom tenisu. U istom sportu, Matićeva je osvojila bronzu, kao i Mitar Palikuća, odnosno Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja i Šuranji ležećim stavom.

Izvor: danas.rs

Pogledajte još