RAĐEN PROGOVORIO O TEŠKOM DETINJSTVU: Evo zašto sam probao kokain

Proslavljeni srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji je prošle godine doživeo veliki peh u svojoj karijeri kada je posle utakmice između Španije i Srbije u Madridu pao na doping testu, konačno je nastavio sa svojim životom. Godinu dana Rađen je bio u medijskoj izolaciji, posvetio se porodičnim obavezama, upisao fakultet i započeo karijeru u jednoj agenciji koja štiti interese sportista. Srećne vesti po Nikolu stigle su nakon žalbe sudu u Lozani. Sud za arbitražu u sportu saopštio je da je doneo odluku kojom se trofejnom srpskom vaterpolisti Nikoli Rađenu, preinačuje kazna zbog korišćenja kokaina. Bivši reprezentativac Srbije imaće pravo nastupa od 17. februara 2017. godine. Nikola Rađen za “Blic puls” priča o svom teškom detinjstvu i priseća se trenutaka koji su obeležili njegov život.


- Vaterpolo sam počeo da treniram sa deset godina. Imao sam teško detinjstvo i jednu specifičnu situaciju što se tiče odnosa u mojoj porodici. Ipak, to me nikada nije sprečavalo da se okrenem sportu i da nastavim da treniram vaterpolo. Kroz te osetljive godine vaterpolo i sport su me vaspitavali i oblikovali - priseća se Rađen koji je sa sedamnaest godina počeo da igra za vaterpolo klub Partizan.

#team #serbia #waterpolo #ekipa #forever #nice ....

A photo posted by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on

- Prvih šest meseci nisam uspeo da se snađem. Trebalo mi je vremena da se adaptiram na Beograd. Ipak, kasnije kada sam se navikao bilo mi je mnogo lakše. Krenuo da igram za prvi tim i tada je usledio i poziv za A reprezentaciju. Srećan sam jer mi nikada niko nije poklonio uspeh, već sam se sam borio i trudio - rekao je Nikola za “Blic puls”.

#nikolaradjen #windsport #zvezda #redstar #waterpolo #champions #lenchampionsleague #1place #neverforget #team

A photo posted by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on

Početak profesionalne karijere i velikih uspeha doneo mu je i sreću na privatnom planu.

- Kada sam ušao u reprezentaciju, oženio sam se sa Anom. Dobili smo dete, i te 2009. godine smo postali svetski prvaci u vaterpolu. Mnogo dobri rezultati, mnogo velike stvari, ali ja u tom trenutku kao da nisam ni znao šta sam uradio i postigao u životu, onda mi se desio peh koji je obeležio moju prethodnu godinu - kaže Rađen.

Nakon što je potpisao ugovor sa klubom iz Grčke, gde je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, pa se čak i njegova porodica preselila za Atinu, desile su se tužne stvari u Nikolinom životu. Početak 2016. godine bio je posebno težak za njega jer mu je tada umro otac. Rađen po prvi put za medije govori o teškom odrastanju i priznaje da mu je roditeljska ljubav i te kako falila tokom života.

- U to vreme češće sam viđao majku, nego oca. Njega sam retko viđao i zbog toga me je njegova smrt pogodila prošle godine. Kao dete sam tražio opravdanja da li su roditelji krivi za sve što mi se dešava. Moj brat Nemanja i ja smo se zbog cele te situacija u porodici izuzetno vezali. Ja sam njemu bio podrška, a i on meni. Bilo mi je krivo što nisam viđao majku i oca, ali sada to ne bih ništa menjao jer su me te situacije kroz život ojačale - priseća se Rađen.

Kao strucni komentator .... #rts #waterpolo #srbija #wind_sport @wind_sport

A photo posted by Nikola Radjen (@nikola_radjen) on


Nikolin brat Nemanja takođe se oprobao u vaterpolu, ali, kako Rađen kaže, nije uspeo da ostvari tu svoju želju.

- Brat je sedam godina mlađi od mene i njemu sam bio velika podrška. Uvek sam želeo da mu pomognem i da on ima ono što ja nekada nisam. Trudio sam se da mu obezbedim sve. Danas smo i te kako vezani. Trenutno radi na kruzeru kao fitnes trener i meni je drago zbog toga. Ponosan sam na njega što je krenuo sam da radi i da stvara - otkrio je Rađen za “Blic puls”.

Pogledajte još