Olimpijakos otpustio Rađena zbog doping afere

Kako prenosi grčka štampa, atinski crveno-beli su ovaj svoj korak obrazložili rečima da je "od strane sportiste došlo do kršenja ranije postignutog sporazuma".

Saopštenje Olimpijakosa sadržalo je samo to objašnjenje, a sama činjenica da je FINA do daljnjeg suspendovala Rađena, bila je očigledno više nego dovoljna da grčki klub prevremeno prekine saradnju.

Oglasio se Rađen: Pogrešio sam i mnoge razočarao, nadam se da ću se vratiti vaterpolu!

Podsetimo, Svetska plivačka federacija je suspendovala našeg vaterpolsitu jer je 17. februara posle utakmice Svetske lige protiv Španije u Madridu na doping testu utvrđeno da je u uzorku imao nedozvoljene supstance, usled čega bi mogla da mu bude izrečena i četvorogodišnja zabrana bavljenja sportom.

Ovaj 30-godišnjak do sada je čak 180 puta igrao za našu zemlju, osvojio je Svetsko prvenstvo sa "delfinima" 2009. godine, kao i srebro 2011. u Šangaju. Na Evropskim prvenstvima je bio član nacionalne selekcije koja je 2012. u Ajndhovenu i 2014. u Budimpšeđti osvajao zlato, 2008. u Malagi srebro, a 2010. u Zagrebu bronzu, a ima i pet zlata iz Svetskih liga, jedno sa Mediteranskih igara, a jedno i sa Univerzijade. Sa Partizanom je pet puta bio prvak Srbije i jednom prvak Evrolige, sa Zvezdom jednom šampion zemlje i jednom šampion starog kontinenta, a u seniorskoj karijeri je ukupno osvojio 18 klupskih medalja, kao i 17 sa reprezentacijom.

Izvor: Blic

Naš državni tim očekuje ove godine Svetsko prvenstvo (Kazanj, od 27. jula do 8. avgusta), a sledeće godine i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Pogledajte još