Novak otvara spektakl u Kraljevu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković i Mate Delić, trenutno 158. igrač na ATP listi, otvoriće duel između Srbije i Hrvatske u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je žrebom koji je u četvrtak, uz prigodnu ceremoniju, održan u kraljevačkom multimedijalnom centru "Kvart".

Đoković i Delić će na teren u novoj kraljevačkoj hali sportova u prigradskom naselju Ribnici izaći u petak u 13 sati, a potom će snage odmeriti Viktor Troicki, 41. igrač na ATP listi, i Borna Ćorić, mlada nada hrvatskog tenisa, trenutno 61. svetski igrač. U subotu je od 14 sati na programu dubl meč Nenada Zimonjića i Viktora Troickog protiv Marina Draganje i Franka Škugora, dok su u nedelju na programu mečevi Ćoković - Ćorić i Troicki – Delić.

- Dobro poznajem Delića, svojevremeno smo zajedno i trenirali u Australiji. Mislim da je moja prednost to što imam više iskustva u Dejvis kupu gde se mečevi igraju u tri dobijena seta, ali očekujem dobar i neizvestan meč jer Mate pripada generaciji hrvatskih tenisera koji krupnim koracima grabe ka svetskom vrhu. Pokušaću da dobrim riternom odgovorim na njegov servis i nametnem ritam koji meni odgovara - naglasio je Novak Đoković, još jednom ponovivši i niz komplimenata na račun Borne Ćorića protiv koga ga očekuje duel u nedelju.

Selektor srpske reprezentacije Bogdan Obradović izrazio je zadovoljstvo žrebom, dok je Viktor Troicki, koji će prvog dana ukrstiti reket sa Ćorićem, optimista pred meč sa mladim hrvatskim teniserom koji u poslednje vreme pruža odlične partije.
MOGUĆE PROMENEPREMA propozicijama ITF, selektori imaju mogućnost da sat vremena pre početka meča promene igrače koji će igrati dubl, a isto pravilo važi i za mečeve koji su na programu poslednjeg dana.
- Ta mogućnost je uvek otvorena, videćemo kako će se singl igrači osećati posle prvog dana - kaže selektor Obradović, a gotovo istog mišljenja bio je i Krajan, ostavljajući tako mogućnost za promenu u poslednji čas.

- Odlično se osećam na terenu, mislim da mi forma ide uzlaznom putanjom i da igram sve bolje. Ćorić je rival za veliko poštovanje, ali na mojoj su strani i iskustvo u Dejvis kupu, publika i domaći teren, tako da ukoliko budem pružio svoj maksimum verujem da ću doneti važan poen našem nacionalnom timu. Ne sumnjam da će Borna biti veoma motivisan, a i ja imam motiva napretek jer se posle pauze vraćam u dres sa državnim grbom - naglasio je Troicki.

I u hrvatskom taboru ističu da su zadovoljni žrebom i da su, po rečima selektora Željka Krajana, priželjkivali da prvog dana Ćorić odmeri snage protiv Troickog.

- Spreman sam 100 odsto i verujem da ću opravdati ono što selektor i saigrači očekuju od mene. Naravno, neće biti lako jer Viktor je sjajan teniser, ali verujem da imam i snage i kvalitet da ga savladam - poručio je mladi Ćorić.

Reprezentativci Hrvatske smatraju da će ukoliko posle prvog dana rezultat bude izjednačen i uz eventualni trijumf u dublu biti na korak do velike senzacije. Najiskusniji u našem timu, Nenad Zimonjić, veliki adut selektora Obradovića u dublu, s druge strane očekuje neizvestan meč u subotu, ne bežeći od uloge favorita.

- Draganja je u odličnoj formi, osvojio je Zagreb i Marsej, dok Škugora ne poznajem baš dobro. U dubl mečevima Dejvis kupa uglavnom odlučuju nijanse, videćemo ko će se bolje snaći - istakao je Zimonjić. - Očekujem veliku podršku sa tribina, uz fer i sportsko navijanje i poštovanje protivnika.

IZNENAĐENjE ZA TENISERE
PO završetku žreba, kraljevački mališani, polaznici "Male škole animiranog filma" u gradskoj biblioteci "Stefan Prvovenčani" imali su posebno iznenađenje za tenisere obe nacionalne selekcije.

Predvođeni sedmogodišnjim Aleksom, mališani su i srpskim i hrvatskim teniserima poklonili po CD sa svojim autorskim kratkometražnim animiranim filmom koji su osmislili i napravili u čast Dejvis kup meča u Kraljevu.

Ovi neočekivani i nesvakidašnji pokloni kraljevačkih mališana obradovali su tenisere oba tabora koji su potom izdvojili malo svog dragocenog vremena za fotografisanje i autograme.

Nadlanu / izvor: novosti

Pogledajte još