Naše odbojkašice savladale Tursku!

Obojkašica Vizure sjajno je odmenila Jovanu Brakočević i to na debiju na velikoj sceni, protivnice nisu imale rešenje za njene napade, pa je bila najbolja u redovima pobedničke ekipe sa 22 poena. Odlično su je pratile Brankica Mihajlović sa 17 i Nataša Krsmanović sa tri poena manje, dok je Milena Rašić dodala 11.

Naše odbojkašice su odlično ušle u meč, povele sa 3:0 i dalje uvećavale prednost kako je uvodni set odmicao. Turkinje nisu mogle da uhvate korak, a Rašićeva se pobrinula za 8:4 na prvom tehničkom tajm-autu.

Prilikom drugog je Srbija vodila sa 16:10, zatim i 19:11, proradio je i blok naše reprezentacije, rivalke nisu imale nijedan poen iz ovog segmenta igre, a Boškovićeva je donela prvu setu loptu. Posle servisa Živkovićeve dobro su izabranice Zorana Terzića odigrale u odbrani, pa je Mihajlović tu prvu šansu pretvorila u ubedljivih 25:15.

U drugom setu se dugo igralo poen za poen, sve dok naše odbojkašice nisu povele sa 12:10, ali su Turkinje uzvratile sa četiri poena u nizu za preokret. To se ispostavilo ključnim u ovom periodu meča, iako je Srbija uspela da izjednačni na 19:19.

Bio je to samo poslednji trzaj, jer je loš servis Rašićeve i zatim blok Turske odveo protivnice na dva poena prednosti, te su ubrzo izjednačile u setovima - 20:25.

Slično kao prvi, tako su srpske odbojkašice otvorile treći set. Zaigrale su furiozno i povele sa 6:2, Krsmanović je bila zadužena za asove, a sjajan blok Rašićeve doneo je 7:3, koja je bila najzaslužnija i za plus šest (13:7).

Odlična akcija za Boškovićevu koja je poentirala iz odbrambene zone šest bila je dovoljna za 16:9 prilikom drugog tehničkog tajm-auta, ali je do kraja među najraspoloženijima bila Rašić, pa je Srbija došla na set od pobede - 25:19.

Velika borba, vrlo izjednačena vodila se u četvrtom setu. Mihajlović se pridružila Rašićevoj u odličnoj igri, i uz pomoć sjajne debitantkinje Bošković izjednačila na 4:4. Bilo je i 10:10, te 15:15, da bi se naše odbojkašice u finišu odlepile na tri poena prednosti (19:16 i 21:18).

Blok Rašić - Mihajlović bio je neprobojan za 23:18, pa su Terzićeve izabranice sa 25:22 došle do veoma važne pobede na startu šampionata u Italiji.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još