NOLE OTKRIO TAJNU: Šta radi u najtežim trenucima

"Često kad se nađem u teškim trenucima u meču, kada nije sve idealno, podsetim se toga ko sam i odakle dolazim. Prisetim se ko sam ja u stvari, zašto sam teniser, gde ja idem. To su ključne stvari koje bi svako od vas trebalo da postavi, u momentima kad stasavate, izgrađujete karakter, prolazite kroz pubertet. Kada imate taj unutrašnji mir i samouverenost, možete da sprovedete šta god poželite na terenu", otkrio je Novak i dodao:

"U životu je sve moguće, ako stvarno verujete u to, ako poštujete i izgrađujete karakter u odnosu na prave životne vrednosti, na koje vas upućuju vaši roditelji i porodica, koja je stub svega."

Najbolji teniser sveta ispričao je i kako su izgledali njegovi teniski počeci, kao i da je prvi put poželeo da uzme reket u ruke kada je na televiziji video legendarnog Pita Samprasa kako osvaja jednu od sedam titula na Vimbldonu:

"Krenuo sam iz čiste emocije, jer sam gledao meč na televiziji. Igrao je Pit Sampras, osvojio je tada vimbldonsku titulu. Nikad nisam ranije video ni lopticu, ni teren, ali me je to zaintrigiralo. Zamolio sam oca da mi kupi reket i tako je sve krenulo."

Nadlanu / izvor: rts

Pogledajte još