Milan Gurović: Osvojićemo sve trofeje!

Rastali ste se igrački bez titule sa Crvenom zvezdom, a ona Vam se sada smeši kao treneru. Da li je to dovoljna satisfakcija?

Naravno da mi to neće biti dovoljna satisfakcija, ali ću biti zadovoljan. U karijeri uvek težiš osvajanju što više trofeja, ali dok sam igrao u Zvezdi, prigrlio sam samo jedan Kup, a izgubio dva finala plejofa. Nije mi se dalo, međutim ove godine neće biti taj slučaj" započinje Gurović priču za Zvezdinu reviju.

Šta može Crvena zvezda ove godine? Možemo li posle Kupa Koraća do svih trofeja?

"Osvojićemo sve! Imamo kvalitetnu ekipu, što ne znači da su Radnički i Partizan, naši najveći rivali, loši. Ja samo verujem u rad ekipe, Vukoičića i upravu kluba."

Ukoliko ostvarimo plasman u Evroligu, čemu možemo da se nadamo u ovom takmičenju naredne sezone?

"Čekamo ulazak u Evroligu, biće to veliki izazov posle toliko godina. Ogroman je motiv kod naših igrača, želje ne manjka. Ko ne bi voleo da posle osvajanja Jadranske lige sledeće godine igramo protiv Barselone, Reala i ostalih evropskih velikana."

Dolazili ste na Zvezdine utakmice i kada niste bili angažovani u klubu i uvek ste bili burno pozdravljeni i od Delija. Koliko Vam znači ta podrška?

"Mnogo mi znači, često razmišljam i o tome. To govori da sam ostavio dobar utisak dok sam nosio crveno-beli dres, a Delije to znaju da nagrade. Nekad malo i preteraju u tome."

Izvor: redstarbelgrade.info

Pogledajte još