Mikić: Mogu još bolje!

– Zadovoljan sam generalno svojim, ali i partijama cele ekipe. Smatram da podižemo formu iz meča u meč, što se najbolje videlo u prethodnom kolu protiv Metalca. Bez obzira na njihovu poziciju na tabeli, dali smo im pet golova, što nije ni malo lako, bez obzira na ime protivnika – rekao je pouzdani defanzivac.

U finišu "jeseni“, pred crveno-belima nalazi se nekoliko teških ispita, među kojima i "večiti“ derbi.

- Ne gledamo puno unapred. Trudimo se da razmišljamo samo o prvom narednom meču. Spremamo se trenutno samo za meč protiv Novog Pazara, onda sledi Banat i tako redom. Svakako da raspored nije lak, ali obaveza svakog člana crveno-belih je da u svakoj utakmici ide na pobedu. Možda nam je negde u podsvesti i derbi, jer svi znamo koliko nam pobeda protiv najvećeg rivala znači.

I pored standardne forme, Mikić veruje da prostora za napredak u njegovoj igri ima još dosta, i da do toga može doći samo uz veliki rad i trud na treninzima.

- Prvo da istaknem, da ja nisam kapiten, već njegov zamenik. U odsustvu Piksija iz startne postave, ta čast pripada meni, i teško je zaista opisati rečima osećaj koji imam zbog toga. Jednostavno, uloga kapitena Crvene zvezde je da predvodi jedanaest najboljih igrača u zemlji, najtrofejnijeg kluba u ovom delu Evrope, sa najboljim navijačima na svetu. To zaista nije lako, i veoma sam ponosan zbog poverenja koje mi je ukazano – završio je Nikola Mikić

Pogledajte još