Kriket na 5. Međunarodnom sajmu sporta "Sport je zakon"

Ukoliko želite da saznate šta se krije iza termina "patka", "zec", “kopač”, “jastrebovo oko”, “dizalica”, “omča”, “lizalica” posetite štand C-11, Kriket federacije Srbije tokom tri sajamska dana i javnu prezentaciju koja je predviđena za nedelju, 27.novembra u 14.45, između prezentacija tekvonda i tenisa na Beogradskom sajmu.

Prvi put posetiocima će se predstaviti i najtalentovaniji dečaci i devojčice U13 i U15 koji kriket treniraju u okviru “Besplatne škole kriketa” koju sprovodi Kriket federacija Srbije u nekoliko beogradskih škola.

Na štandu zvaničnog promotera kriketa u našoj zemlji posetioci će moći da se informišu o jednom od najpopularnijih sportova u svetu -da dobiju uvid o kakvom sportu je reč, kako savladati pravila i zaigrati, u čemu se razlikuje od bejzbola i kog planetarno poznatog kriketaša javnost neretko poredi sa legendarnim ekscentričnim košarkašem Denisom Rodmanom.

Iako se kriket u Srbiji razvija tek nešto manje od decenije u okviru Kriket federacije Srbije, koja je članica Sportskog saveza Srbije i Međunarodnog kriket saveta (ICC), ne treba izostaviti da je reč o jednom od najmasovnijih sportova koji uglavnom igraju „Test nacije“. Da je reč o vrlo zastupljenom i popularnom sportu na globalnom nivou govore i „najvatreniji ljubitelji kriketa“ među kojima su zvezdesvetskog šou biznisa poput: Mika Džegera, frontmena legendarnog sastava „Rolingstons“, Keti Peri i Lili Alen, svetskih muzičkih zvezda, Rasela Kroua i Daniela Redklifa, holivudskih glumaca, Juseina Bolta, jamajčanskog atletičara i mnogi drugi.

Program možete pratiti preko livestream-a na: http://www.sportuzivo.tv/sajamsporta2016.html

Pogledajte još