KAKVA SENZACIJA: Fenomenalni Troicki poslao Nadala kući!

Bila je ovo prava senzacija, kojom je Troicki došao do prve pobede nad Nadalom u njihovom šestom međusobnom duelu.

Jasno je da Španac nije već duže vreme u formi u kakvoj je bio ranijih godina, međutim protiv Troickog je bio veoma razigran, što dodatno povećava značaj pobede našeg tenisera.

Atomski tenis igrali su ovi momci u pojedinim trenucima, a Troicki je velikim požrtvovanjem i trudom uspeo da parira razornim udarcima Nadala.

Nadal se već na startu suočio sa brejk loptama protivnika, međutim uspeo je da se izbori sa njima. Lako su u nastavku oba tenisera poene osvajali na svoj servis, sve do 7. gema.

Troicki je pri rezultatu 40:30 za Nadala u 7. gemu krenuo hrabro i odlučno u napad, što se i isplatilom našem teniseru. Konačno je nakon tri vrhunska poena oduzeo servis petom reketu sveta.

Nošen rezultatom iz prethodnog gema Troicki je veoma lako osigurao zarađeni brejk.

Novi brejk - Viktor vodi 1:0 u setovima - I više nego raspoloženod deluje 31. teniser sveta, koji je uspeo da ponovo oduzme servis Nadalu i tako povede sa 1:0 u setovima (6:3).

U drugom periodu u prvh nije bilo brejkova, ali je ponovo Troicki bio taj koji se bolje snalazio na servisu rivala. Oba igrača kontrolisala su gemove u kojima su sevirali, pa je set otišao u taj-brejk.

Taj-brejk: Nije najbolje započeo 13. gem Troicki, pošto je Nadalu dozvolio mini-brejk, ali je naš teniser ubrzo anulirao taj deficit. Prelomni trenutak bio je 7. poen u taj-brejku, kada je Troicki nakon 38 udaraca bekend paralelom naterao Španca da pogodi mrežu.

Sjajnim reternom Viktor je Nadala ostavio nemoćnim i tako poen pretočio u najveće iznenađenje turnira u Kini.

Naredni rival Troickom biće pobednik meča Tejlor Fric - Roberto Bautista Ahut.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još