KAKO SE U KOMŠILUKU komentariše veličanstveni doček "Orlića"

Čuveni britanski list "Dejli mejl" preneo je: "Zastave, baklje, pesma i sveopšte slavlje priređeno je za igrače koji su sa balkona pokazivali trofej, bio je to sjajan doček".

Eurosport je takođe pisao o "kraljevskom dočeku" mladih fudbalera. Oni su naveli da se u masi mogao videti transparent na kome je pisalo: "Ima nade", i istakli da se to odnosi na srpski fudbal.

Britanski "Metro" i "Rojters" takođe su najlepšim pridevima opisali atmosferu sa balkona gradske Skupštine, a čuveni sprotski portal "101greatgoals.com" istakao je da mladi tim Srbije ima potencijala da postane ozbiljna fudbalska sila i da je Srbija veliki uspeh proslavila na najbolji mogući način.

I "komšijski" mediji u regionu nisu propustili da isprate događaj koji će se prepričavati decenijama i generacijama.

Hrvatski "Jutarnji list" naslovom "Beograd u transu" prenosi spektakularni doček mladih fudbalera, i navodi da je masa od preko 100 000 ljudi najvećim ovacijama pozdravila selektora Veljka Paunovića.

Bosanski portal fokus.ba piše da su "Nešto nakon 20 sati, praćeni povicima 'Šampioni, šampioni!', članovi stručnog štaba i reprezentativci izneli pobednički pehar na balkon gradske Skupštine, tradicionalno mesto proslave uspeha srpskih sportista."

Oni su pomenuli i manji incident do koga je došlo neposredno pre samog dočeka, kada se manja grupa navijača sukobila zbog upaljene baklje, ali takođe navode da je on srećom okončan kroz samo nekoliko minuta.

Crnogorske "Vijesti" su između ostalog navele da su na dočeku bili "Razvijeni mnogi transparenti, upaljene i baklje, a ogromne ovacije prilikom izlaska na terasu dobio je selektor Veljko Paunović" i dodaju "Kada je na terasu kao poslednji izašao i kapiten Predrag Rajković sa trofejom usledila je erupcija oduševljenja uz skandiranje: "Ja te volim Srbijo", i "Dajte Brazil da se igramo".

Pogledajte još