Juniori košarkaškog kluba „Crvena zvezda” delili paketiće deci

Posle kratkog upoznavanja sa mališanima, juniori Crvene zvezde podeleli su svoja iskustva sa treninga drugarstvu u ekipi, značaju obrazovanja i osvajanju juniorske titule Evrolige.

Jedan od igrača sa najdužim juniorskim stažom i član prve petorke na nedavno održanom svetskom šampionatu, Nikola Rakićević, pričao je o utiscima sa prošlogodišnje fajnal-ejta Evrolige u Milanu:

-Spremali smo se za takmičenje, na samom startu možda i nismo bili najbolji, ali smo napredovali kao tim i uspeli da osvojimo titulu. To pokazuje da kao pojedinci ne možemo mnogo toga da uradimo, ali kao tim možemo sve ono što poželimo. Kada smo igrali protiv mnogo jačih protivnika kolektivom smo uspeli da slavimo. Kada imaš prave drugare oko sebe, i veruješ u uspeh, samo tako do njega možeš doći.

Nakon upoznavanja, usledilo je prelistavanaje i čitanje knjiga koje je obezbedio partner crveno-belih, izdavačka kuća Evro-Đunti. Potom je Stefan Kenić podelio svoja iskustva iz Koledža Beograd i govorio o značaju obrazovanja za mlade ljude:

-Škola i obrazovanje su možda bitniji od same košarke i sporta. To su stvari koje su povezane, ne mogu jedno bez drugog. Zato i vama savetujem da se obrazujete, jer bez toga danas ne možete da napravite bilo šta. Mi posle treninga idemo zajedno u školu, učimo i radimo na obrazovanju.

Osvajači juniorske Evrolige družili su se i crtali sa decom iz ovog doma.

- Prava drugarstva su veoma važna u životu svakog čoveka, jer sa dobrim ljudima oko sebe lakše prolazimo kroz sve probleme. Mi smo svi zajedno i u školi i na treningu. U životu je najvažnije da imate dobre drugare na koje možete da se oslonite i da stičete nove prijatelje - rekao je deci kapiten tima Bratislav Jeković, koji je štićenicima doma kao svoje omiljeno štivo preporučio roman „Na Drini ćuprija“ Iva Andrića.

Deca su košarkašima postavila veliki broj pitanja, interesujući se kako usklađuju školu i treninge, koliko dugo treniraju, koliko su visoki... Nakon toga, juniori su njima postavljali pitanja kroz interesantan kviz, u kome su se štićenici „Drinke Pavlović“ istakli znanjem.

Posle zajedničkog crtanja grba Crvene zvezde, u sali se pojavio i Deda Mraz, koji je podelio novogodišnje paketiće koje je pripremio Zvezdin sponzor - IDEA, u kojima su se nalazili prozvodi njigovog robnog brenda K Plus. Uz slatke pakete, mališani su dobili na poklon i dečje knjige Evro-Đuntija.

Izvor: KK Crvena zvezda

Pogledajte još