Javno "izvini": Novak zamolio skupljača loptica za oproštaj

Tim povodom, Novak Đoković je snimio jednu video poruku u kojoj je, na engleskom jeziku, poručio sledeće:

"Ćao svima. Iza mene su divne nedelje u Indijan Velsu i Majamiju, porodica je putovala sa mnom, moja supruga i naša beba... ceo tim je bio tu, bodrio me i mogu da kažem da je ovo verovatno moj najbolji početak sezone posle onog iz 2011. godine. Ne mogu da budem zahvalniji nego što zaista jesam za svu vašu podršku i iako i sam uživam u igranju tenisa, nadam se da sam i vama izmamio bar neki osmeh. Takođe, hteo bih da se osvrnem i na jedan loš momenat u finalu sa Endijem", rekao je Đoković i pojasnio na šta je mislio:

"Kada sam izgubio drugi set, vikao sam ka mojoj loži, gde je bio moj tim, jer sam bio frustriran u tom trenuku. Dečak koji skuplja loptice je baš tada prolazio i meni je zaista žao, jer zaista nije bilo nikakve namere da ga povredim ili uplašim, na bilo koji način. Iskreno se nadam da će mi oprostiti, zaista se izvinjavam. Kao roditelj, sada baš jako vodim računa o deci i sve gledam drugačijim očima. Hteo bih da se izvinim i njegovim roditeljima. Kao otac, ne bih voleo da se nešto tako desilo mom sinu. Još jednom, iskreno, nadam se da ćeš moći da mi oprostiš i da ćemo moći da idemo dalje. Ponekad nas emocije ponesu, kao profesionalni sportista vremenom naučite kako da ih kontrolište i ostanete psihički jaki, ali kada dođe jedan ovakav dan, a Endi zaigra tako dobro... desi se.

Još jednom kažem, žao mi je što se ono desilo, a posle ovakve četiri sedmice ostaje mi samo da poželim da ćete me vi (navijači) bodriti i u nastavku sezone", zaključio je Đoković.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još