JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU: Stonoteniserka Borislava Perić - Ranković osvojila zlato u Riju!

Perić-Ranković je u finalu pobedila Kineskinju Mijao Čang rezultatom 3:2, po setovima 11:4, 6:11, 7:11, 11:3 i 11:6. Stonoteniserka Nada Matić osvojila je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u klasi četiri.

Borislava Perić-Ranković je do sada osvojila dve srebrne olimpijske medalje, u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije.

Matićeva je u borbi za treće mesto posle pobedila Britanku Su Gilroj sa 3:2, po setovima 12:14, 8:11, 11:8, 11:6 i 11:6.

Ranije danas stonoteniser Mitar Palikuća osvojio je prvu medalju za Srbiju na Igrama u Riju, pošto je u klasi pet u borbi za treće mesto pobedio Norvežanina Tomija Urhauga.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim stonoteniserima na danas osvojenim medaljama na Paraolimpijskim igrama u Riju.

- Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Riju. Zahvaljujući stonoteniserima Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući, Srbija je za samo sat vremena postala bogatija za tri odličja- jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Svaka vam čast za borbenost, istrajnost i ogromnu želju da na paraolimpijskom postolju predstavljate svoju zemlju, kako to i dolikuje najboljima - ističe se u čestitki premijera.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić takođe je uputio čestike.

- Naša zlatna Borislava, naša velika šampionka, motiv i inspiracija mnogima godinama unazad, donela je Srbiji prvo paraolimpijsko zlato! Borislava svakim novim uspehom dokazuje da granice ne postoje i da su one tamo gde ih mi postavimo! Svim srcem čestitam i Borislavi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom zlatu za našu zemlju! - navodi se u čestitki Udovičića Borislavi Perić-Ranković.

U njegovoj čestitki Nadi Matić se ističe:

- Bravo Nado, svaka čast šampionko! Ovo je ogroman uspeh za naš parolimpijski stoni tenis i dokaz u kojoj meri su naši paraolimpijci dominantni na svetskom tronu! Oni jesu ponos naše zemlje i veliki motiv za sve nas! Čestitam i Nadi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijsko komitetu Srbije na ovom veličanstvenom uspehu!

Paraolimpijcima je čestitao i ministar za rad Aleksandar Vulin.

- Čestitam Vam najsjajnije odličje i veliku pobedu i Vas i Srbije. Vaša zlatna medalja nas čini gordim, ali ne toliko koliko smo ponosni na vašu svakodnevnu borbu, trud i rad. Više od zlata sijaju vaše ljudske vrline. Čestitam pobedu! Živela Srbija! - poručio je Vulin u čestitki Borislavi Perić-Ranković osvajanje zlatne medalje.

- Medalja koju ste osvojili na Paraolimpijskim igrama u Riju novo je sjajno odličje pridodato bogatoj kolekciji sportskih uspeha srpskih paraolimpijaca. Učinili ste nas ponosnim i još jednom uverili da su veliki trud, upornost i optimizam put do najvećih sportskih rezultata - naveo je Vulin u čestitki Nadi Matić.

- U pravo vreme i na pravom mestu pokazali ste snagu svog talenta i prvom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Riju priredili nam još jednu veliku radost. Teško je i zamisliti kakav napor, disciplina i odlučnost su potrebni da se stigne do takvog uspeha. Zahvalni na tome, želimo da s jednakom strašću nastavite svoj sportski put - saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

- Draga Borislava, zastava Srbije koju ste nosili na otvaranju Paraolimpijskih igara danas se viorila na najvišem jarbolu. Vašom virtouznom pobedom Srbiji ste doneli prvo zlato i najveću radost svim grđanima. Bili ste i ostali primer borbe i uspeha. Srećna Vam bila zlatna medalja osvojena veštinom i srcem podjenako! - ističe se u čestitki predsednika Tomislava Nikolića.

Čestitajući osvajanje bronzane medalje Mitru Palikući predsednik je poručio:

- Neka Vaša prva osvojena medalja za Srbiju bude srećan početak za buduća odličja naših paraolimpijaca. Ponosni smo na Vaš uspeh kojim ste obradovali naciju. Bravo Mitre za vitešku borbu kojom ste pokazali kako se brane boje Srbije.

Izvor: Beta

Pogledajte još