Indijan Vels: Đoković preokretom protiv Čilića do četvrtfinala

Koliko Noletu nije išlo na početku ovog duela sa 26. igračem sa ATP rang liste možda najbolje svedoči činjenica da je Čilić svom rivalu dozvolio samo 13 osvojenih poena u uvodnom setu. Nije Đokoviću išao ni servis, bekhendom je pravio više grešaka nego što je to njemu svojstvenu, a za snažne servise suparnika uopšte nije imao rešenja.

Nekako se za čas posla prva deonica završila, i to rezultatom koji hrvatski teniser nikada nije ostvario protiv Đokovića, a ovo im je bio osmi susret. U sedam prethodnih duela, Nole je samo jednom izgubio set, i to u taj brejku davne 2008. na US openu, pa je ova lekcija bila koliko bolna, toliko i iznenađujuća.

Sve je, na sreću po našeg tenisera i njegove navijače, počelo da se menja u drugoj deonici. Forsirajući Čilićev bekhend, Đoković je počeo da vlada terenom kako mu i dolikuje, a iz njegovog sećanja kao da je bilo izbrisan pogled ka semaforu na kome je u jednom trenutku prethodnog segmenta igre pisalo 5:0 za Hrvata.

Osvojivši četiri od pet uvodnih gemova druge deonice, Đoković je zakoračio ka odlučujućem setu, što je i potvrdio drugim brejkom, a onda je počela borba za trijumf u kojoj je naraslo samopouzdanje, ali i kvalitet, presudilo.

Novak je sa tri uzastopno osvojena gema otpočeo završnicu ovog duela, zadavši Čiliću pretežak zadatak da ga stigne, što godinu dana mlađi teniser rodom iz Međugorja u BiH i nije uspeo da uradi iako je Đoković imao njemu nesvojstvene loše procene, bilo svojih udaraca, bilo gde će loptica pasti posle pokušaja rivala.

Đokovićev naredni rival biće Žilijen Beneto, koji je sa 6:3, 7:6(4) eliminisao Felisijana Lopeza.

Izvor: Blic

Pogledajte još