ISTORIJSKI USPEH: Prva Svetska liga za Srbiju

U meču za treće mesto Francuska je pobedila Italiju sa 3:0 (25:23, 25:21, 25:20).

Lisinac je dobrim servisom otvorio meč i Srbija je održavala dva poena prednosti sve dok Brazil nije izjednačio na 8:8. Tokom prvog seta Brazil uglavnom juri prednost, Srbija je imala dobre napade, ali nije uspela ozbiljnije da se „odlepi“.

Posle 13:13, Srbija ulazi u seriju 5:0, Kovačević je odlično servirao, ali nalet tima Nikole Grbića prekida Lukas. U sjajnom ritmu Srbija je odigrala finiš seta, nije ispuštala prednost i došla do četiri set lopte. Brazil je dve spasao, ali je posle tajm auta Srbija narednu realizovala - 25:23.

Posle prvog tehničkog tajm auta drugog seta Srbija je imala tri poena prednosti – 8:5, dobro je funkcionisao i prijem i servis našeg tima.

Izvor: B92

Brazil je u nekloliko navrata stizao četiri poena zaostatka, ali nije uspevao da preokrene. Agresivnom igrom, ali opreznim servisom u finišu seta pokušavali su Brazilci su se trudili da zaustave Srbiju, ali poenom Kovačevića naš tim dolazi do tri set lopte. Lukas ostavlja svoj tim u igri, a tačku na set stavlja Luburić - 25:22.

Srbija je bila na korak do istorijske pobede, pa je samim tim zaigrala još odlučnije u trećem setu. Odmah su poveli izabranici Nikole Grbića i postepeno povećavali razliku. Imali su maksimlanih plus pet i ušli mirno u zvaršnicu – 20:15.

Pogledajte još