HRVATI POLUDELI: Osuli paljbu po Noletu, nazivaju ga prostakom

Hrvatski mediji su, kako prenosi Kurir, žestoko izvređali najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je tokom meča finala Mastersa u Majamiju protiv Endija Mareja u afektu glasno viknuo u pravcu svog boksa, ujedno uplašivši dečaka koji skuplja loptice.

Prvi reket sveta je posle gubitka drugog seta bio nervozan, a onda je dok je išao prema stolici zgrabio peškir od dečaka koji skuplja loptice i vikao prema svom boksu. Ovaj krik je uplašio dečaka, a Novak je potom dobio opomenu od sudije zbog čega je ušao u raspravu sa arbitrom. Đoković se potom, kao svaki džentlmen, izvinio zbog svog ponašanja.

(old_image)Ipak, uprkos izvinjenju hrvatski mediji kao da su jedva dočekali da obruše na našeg tenisera, nazivajući ga prostakom.

Index.hr donosi naslov "Đoković uplašio dečaka primitivnim ispadom, pa se izvinio", dok je malo grublji prema Novaku bio sajt: sportski.net.hr koji je objavio tekst – “Đoković pokazao ružno lice: Može da ga bude sramota. Kakav je to primer za decu?!”

(old_image)Međutim, da se primetiti da Hrvati imaju prilično drugačije kriterijume kad su u pitanju njihovi i naši sportisti. Primera radi, na teniskom meču Srbija – Hrvatska u Kraljevu se, uopšte nije zviždalo protivničkim himnama u duelima ove dve zemlje, što se u Hrvatskoj, na primer, nikad nije desilo. A ne bi trebalo zaboraviti i da su pre nekog vremena “neprimitvni” komšijski mediji na sva usta su hvalili Josipa Šimunića i njegov nacistički otpozdrav pesmi “Za dom spremni, dok su odmah osuli paljbu po Novaku, koji je ovaj potez napravio u afektu i odmah posle se izvinio sakupljaču loptica.

Pogledajte još