Gol Kolarova u pobedi Lacija nad Romom, kiks Intera

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov postigao je četvrti gol za Lacio u pobedi nad gradskim rivalom Romom (4:2) u 31. kolu italijanskog fudbalskog šampionata, u kojem je vodeći Inter na svom terenu odigrao 2:2 sa Palermom.

"Derbi dela Kapitale" u Rimu, pored četiri gola, obeležila su i tri crvena kartona, dva za Romu i jedan za Lacio.

"Nebesko-plavi" trijumfom nad gradskim rivalom prekinuli su seriju od tri prvenstvena poraza i tako se spasili od spavanja u trening kampu do kraja sezone, čime im je juče zapretio predsednik kluba Klaudio Lotito.

Domaćin je poveo već u drugom minutu golom Gorana Pandeva, koji je, posle kornera, lepim volej udarcem zatresao mrežu Rome.

Lacio je do drugo gola došao samo minut kasnije, kada je Argentinac Zarate prezicnim udarcem sa distance iznenadio golmana gostiju Kristijana Donija.

Roma se, posle katastrofalnog početka nije predala, a u desetom minutu, najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Lacija bio je Filip Mekses, koji je glavom zatresao mrežu.

U 59. minutu Lacio je ponovo došao do dva gola prednosti, pošto je Fođa dobro centrirao sa desne strane, a Filip Lihtštajner glavom sa nekoliko metara postigao podogak.

Roma je u 62. minutu ostala bez Kristijana Panučija, koji je dobio crveni karton nakon što je udario Lihtštajnera. Malo kasnije, u 75. minutu, došlo je do sukoba između Meksesa i Brazilca Matuzalema, a sudija je obojicu poslao u svlačionicu.

Iako su nakon toga imali dva igrača manje, fudbaleri Rome u 81. minutu smanjili su na 3:2, a strelac je bio Danijele de Rosi. To je, međutim, bilo sve što je Roma uspela da uradi, pre nego što je reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov postavio konačan rezultat.

Ekipa Intera napravila je kiks na svom terenu, iako su "nero-azuri" vodili sa 2:0 u prvom poluvremenu.

Šampion Italije poveo je golom Marija Balotelija u 15. minutu, a vođstvo je duplirao Zlatan Ibrahimović iz penala u 38. minutu.

Kada su svi na stadionu očekivali da Inter mirno privede utakmicu kraju ili dođe do ubedljivije pobede, Palermo je napravio preokret.

U 71. minutu Kavani je iskoristio nesmotrenost Interove odbrane i smanjio na 2:1, a četiri minuta kasnije Mikoli je iskoristio dobar centaršut Sukija i sa nekoliko metara savladao golmana Frančeska Tolda.

Ekipa Milana, koja zauzima treće mesto na tabeli, pobedila je danas u gostima Kjevo iz Verone sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je holandski internacionalac Klarens Sedorf u 49. minutu.

Petoplasirana Fiorentina pobedila je kod kuće Kaljari sa 2:1, dok je Bolonja čiji je trener Siniša Mihajlović, na svom terenu poražena od Sijene sa 4:1.

Drugoplasirani Juventus večeras od 20.30 igra u Đenovi protiv istoimene domaće ekipe i u slučaju pobede smanjio bi zaostatak za Interom na sedam bodova. 

Rezultati:

Bolonja - Sijena 1:4 (1:2)
(Marazina 20' - Kalajo 5', Portanova 11', Gezal 62', Karja 82')

Kjevo - Milan 0:1 (0:0)
(Sedorf 49')

Fiorentina - Kaljari 2:1 (0:0)
(Paskal 53', Vargas 85' - Ragatcu 87')

Inter - Palermo 2:2 (2:0)
(Baloteli 15', Ibrahimović 39'pen - Kavani 73', Suči 75')

Lacio - Roma 4:2 (2:1)
(Pandev 2', Zarate 4', Lihtštajner 58', Kolarov 86' - Mekses 10', De Rosi 83')

Leće - Sampdorija 1:3 (0:2)
(Kazerta 58'pen - Pazini 11', Kasano 30'pen, 87'pen)

Napoli - Atalanta 0:0

Torino - Katanija 2:1 (0:0)
(Bjanki 82', Natali 88' - Martinez 84')

Đenova - Juventus 20,30

Nedelja, 12. april:  Redjina - Udineze 16,00

Pogledajte još