Epska pobeda: Nole "potukao" Mareja (VIDEO)

Srpski teniser će u polufinalu igrati protiv Japanka Keija Nišikorija koji je ranije savladao Stanislasa Vavrinku.

Đokoviću je ovo osmo uzastopno polufinale na US Openu.

Prvi set igrao se čak 73 minuta. Marej je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Đoković dobio naredna četiri gema i bio na dobrom putu da osvoji prvi set. Međutim, Škot se vratio u meč i uveo set u taj-brejku. A tamo je dominirao Đoković koji je taj deo meča dobio sa 7:1.

Slično je bilo u drugom setu, Novak je napravio brejk za 3:1, ali se Marej vratio. Ponovo je Đoković to učinio i potom se Škot vraćao u set, da bi u taj-brejku ovog puta osmi nosilac bio bolji i sa 7:1 stigao do izjednačenja.

Treći set doneo je najmanje uzbuđenja. Đoković je oduzeo servis Mareju za 3:1 i potom sigurnom igrom stigao do prednosti u setovima 2:1.

Četvrti set nije doneo brejk sve do poslegnjeg gema u meču. Novak je vodio sa 5:4, Marej servirao za opstanak u meču, ali se srpski teniser bolje snašao i stigao do pobede posle tri sata i 33 minuta.

"Hvala svima koji su ostali ovako kasno. Nadam se da ste uživali. Mislim da smo prva dva seta igrali dva i po sata, uvek igramo duge mečeve i drago mi je što sam uspeo da se plasiram u polufinale", rekao je Novak neposredno po završetku meča.

Izvor: Kurir

Pogledajte još