Drulović: Ljajić je budućnost srpskog fudbala!

"Verujem da imamo dobru reprezentaciju, posle dva propuštena velika takmičenja, moramo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Gledam samo interes ekipe, interesi pojedinaca su nebitni", rekao je Drulović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Drulović je u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Irskom, 5. marta u Dablinu, pozvao 20 igrača, među kojima su debitant Nemanja Gudelj i povratnik Adem Ljajić.

"Obojica su mladi igrači, velika budućnost srpskog fudbala. Igrama I ponašanjem su pokazali da zaslužuju šansu",
naveo je Drulović.

Na spisku nema Aleksandra Mitrovića, Filipa Đuričića, Matije Nastasića i Miloša Jojića, koji će biti sa mladom reprezentacijom.

"Oni su izuzetno važni šrafovi u ovoj ekipi i na njih se ozbiljno računa, ali ovo je samo jedna utakmica i trenutno prioritet ima mlada reprezentacija", rekao je privremeni selektor.

Drulović je dodao da će reprezentacija igrati u formaciju 4-2-3-1, da su igrači navikli na taj sistem i da se on poklapa sa njihovim karakteristikama.

Prema njegovim rečima, ključni faktor uspeha može da bude dobra atmosfera.

"Atmosfera je možda i ključni faktor uspeha, nema razloga da moja saradnja sa igračima ne bude dobra, oni su svi veliki profesionalci i dobri ljudi", kazao je Drulović.

Srbija će od jeseni igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a protivnici u Grupi I će biti Portugal, Albanija, Danska i Jermenija.

"Grupa je vrlo zanimljiva, nema lakog protivnika. Neće biti samo nama nezgodno. Jesu Portugal i Danska dobre reprezentacije, ali se ne smeju potceniti Jermenija i Albanija. Čeka nas zanimljiva borba i mislim da imamo kvalitet da prođemo grupu", rekao je Drulović.

Beta

Pogledajte još