Drogba: Čelsi je 10 puta bolji od Galatasaraja

Fudbaleri Galatasaraja sutra od 20.45 u Istanbulu igraju protiv Čelsija, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Da li je Čelsi bolji od Galatasaraja? Jeste, 10 puta bolji. Ali, ja kada igram, igram da bih pobedio. Biće teško, ali sve je moguće. Ako postoji i jedan odsto šanse da pobedimo, verujem da to možemo", rekao je Drogba.

Galatasaraj će pokušati da se plasira u četvrtfinale drugu godinu uzastopno.

Drogba je s Čelsijem osvojio Ligu šampiona u sezoni 2011/2012, kada je u finalu protiv Bajerna iz Minhena izjednačio u regularnom delu na 1:1, a zatim i pogodio poslednji penal. Saigrači i navijači su ga posle te utakmice nazvali junakom i legendom kluba. On je odigrao 341 utakmicu za Čelsi i postigao 157 golova.

Fudbaler Obale Slonovače rekao je da "Čelsi zauzima posebno mesto u njegovom srcu", ali da želi pobedu u sutrašnjem duelu. On je ove sezone postigao 12 golova u svim takmičenjima.

"Biću srećan ako postignem gol, pošto želim da prođemo u četvrtfinale, ali morate da pokažete poštovanje", rekao je Drogba.

Čelsi u utakmicu ulazi posle pobede protiv Evertona od 1:0, posle koje je zadržao prvo mesto na tabeli.

"Nikada nismo verovali da ne možemo da osvojimo titulu, ali Žoze Murinjo je došao u klub da uradi velike stvari na duge staze, što pokušava i da uradi", rekao je napadač Čelsija Samjuel Eto.

"Igrači veruju da je to moguće, ali to nije naš zadatak. Sada samo mislimo o utakmici s Galatasarajem, a o ostalim ekipama i mečevima ne razmišljamo", dodao je Eto.

Revanš utakmica igra se 18. marta od 20.45 na stadionu "Stamford Bridž" u Londonu.

Beta

Pogledajte još