ĐOKOVIĆ POSLE PORAZA: Svi napreduju, bolji su na terenu. Šta ja tu mogu?

Srpski teniser je prvi put od 2008. godine eliminisan već u drugoj rundi nekog Gren slema, od Uzbekistanca Denisa Istomina.

Đoković je savladao Istomina u svakom od prethodnih pet međusobnih duela, pre dve godine sa 3-0 upravo u Melburnu, ali je sada poklekao pred 117. igračem sveta.

"Nikad ne potcenjujem protivnika, nije bitan turnir ili runda. Uvek dajem sve od sebe, poštujem svakoga. On je igrao odlično, neverovatno. Bio je iznad svog nivoa. Dosta stvari mu se poklopilo danas. Zasluženo je pobedio", rekao je Đoković.

Đoković je jesenas ostao bez prve pozicije na ATP listi, ali je na startu 2017. osvojio turnir u Dohi pobedom nad brojem jedan Endijem Marijem.

"Dobro sam počeo sezonu, ali takav je tenis, uvek možeš da izgubiš. Ništa nije nemoguće. Tu je više od 100 igrača u glavnom žrebu. Kvalitet tenisa je svake godine je sve veći. Svi napreduju, bolji su na terenu. Šta je tu mogu? Trudim se do poslednjeg udarca, ali sada nije vredelo", dodao je Novak.

Đoković je dominirao svetskim tenisom do prošlog leta, a mnogi smatraju da je posle osvajanja Rolan Garosa ostao bez prave motivacije.

"Nije sada trenutak da dublje razmišljam o tome. To uopšte ne utiče na mene u ovom trenutku. Počeo sam novu sezonu, novu godinu, sve je novo. Zaboravio sam to. Sami donosite zaključke", nasmejao se Novak, "Ne mislim da je u pitanju fizička priprema. Obojica smo izgledali dobro. Posle četiri i po sata nisam osećam umor. Ali, mislim da to nije smetalo ni mom pritivniku. Bio je ovo običan teniski meč, jedan momak je pobedio drugog".

Đoković tokom mečeva često vrlo emotivno reaguje kada gubi, ali protiv Istomina je retko to pokazivao.

"Nije bilo pravog razloga što se nisam nervirao. Trudio sam se da budem u ritmu, koncentrisao se na poene. To je sve. Nisam očekivao, nije nešto što želip, moram izaći na kraj s tim. Lekcije se uče svakodnevno, ne samo kada se gubi. Spakovao sam stvari i idem kući", rekao je srpski teniser.

Serijom poraza od RG kao da je pokazao protivnicima da nije nepobediv.

"Pa ne bi igrali protiv mene ili bilo koga drugog da ne veruju da mogu da pobede. Izađu na teren i daju sve od sebe. Danas je Denis bio autsajder, ali nije pokazao nervozu. Dugo godina igra, nema možda mnogo velikih mečeva, ali je to sve slično. Bio je pravi trenutak za njega, pravi dan. Bio je bolji", zaključio je Đoković.

Pogledajte još