Dirljiv gest rasplakao igrača Berlina koji boluje od tumora

Union Berlin proteklog je vikenda pobedio Bochum 2-1 u drugoj nemačkoj ligi. Nekadašnji igrač Rijeke, Damir Kreilach, zabio je i asistirao u toj utakmici koja je protekla u dirljivoj gesti kluba prema suigraču Bedžaminu Kohleru (34) kojem je dijagnostikovan maligni tumor nakon povratka s priprema iz Španije.

Kohler je normalno trenirao na pripremama, a žalio se na bolove u stomaku. Obavio je preglede po povratku u Nemačku, a vest je bila šokantna. Klub je napravio fantastičnu stvar. Čim su saznali za nalaze, automatski su mu produžili ugovor.

(old_image)

Tim Union Berlina u utakmici protiv Bochuma, predvođena kapetanom Damirom Kreilachom, prekinula je susret u 7. minuti. Igrači su u majicama s brojem 7, koji nosi Kohler, zagrljeni došli pred tribinu na kojoj je sedio Kohler u društvu supruge i sina. Stadionom je odzvanjala pesma podrške igraču Union Berlina. Kohler je bio dirnut i na trenutke je brisao suze s lica. Utakmica je nastavljena, a gosti su poveli 1-0.

Union Berlin je izjednačio Kreilachovom asistencijom. A četiri minute pre kraja Kreilach je zabio pobednički gol koji je posvetio svom suigraču Kohleru.

24sata.hr/Nadlanu

Pogledajte još