Darko Miličić: Voleo bih da igram za Zvezdu!

"Nije bilo kontakata sa crveno-belima. Ako se plasiraju u elitu (Evroligu), ako se sve kockice slože... Ima li ičeg lepšeg od toga da igrate u timu za koji navijate, da vas bodre drugari sa tribina? Ali, da ne pričamo unapred".

Hipotetički, ako bi došla ponuda Partizana...

"Niti će stići, niti bih je prihvatio. Jednostavno, ta opcija je isključena".

Miličić je prošlog leta bio na radaru Reala, Barselone, Panatinaikosa...

"Bilo je razgovora... Hteo ja to da priznam ili ne, prate me negativne priče, pa su se bojali da povuku dalje poteze. Ne plaše se mojih igračkih kvaliteta, ali su otvoreno rekli da postoji strah zbog moje "glave". Nije telefonski razgovor bio prilika da im objašnjavam da sam se promenio. Na kraju, ne zameram im što su odustali".

Imidž lošeg momka stekao je nesrećnom izjavom o sudiji Fakiniju na EP 2007 u Španiji.

"Uh, mnogo se loših okolnosti sklopilo u tako malo vremena. Sagoreo sam u prevelikoj želji da ostvarimo dobar rezultat, na šta se nadovezala i ogromna sudijska nepravda. Bio sam klinac, preterao sam, pogrešio što sam pominjao osobe koje nije trebalo. Žao mi je što sam posle svega ostavio saigrače na cedilu, što sam nesvesno mnoge uvukao u taj čin. Strašno me je zaboleo taj sudijski bezobrazluk. Bar da je neko, sa druge strane, priznao da je bilo loše suđenje..."

Danas na reprezentativnu karijeru Miličić gledao ovako:

"Ne znam koliko je realno da posle neodigrane sezone budem na spisku. U leto 2010, neposredno pre produžetka saradnje, Minesota me je zamolila da provedem leto u SAD. Objasnio sam im da bi trebalo zvanično da se obrate našem Savezu, na šta su odgovorili da će to moći čim ugovor bude ozvaničen. Koji dan kasnije zvao me je neki sekretar iz KSS, kome sam najavio tu proceduru, da bi se u našoj javnosti odmah pojavila priča da se nisam odazvao. Sledećeg leta, iako me niko nije zvao, opet je saopšteno da se nisam odazvao. U čemu je problem da se kaže istina", zapitao se na kraju razgovora Miličić.

Izvor: Novosti

Pogledajte još