DIRLJIVA ISPOVEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pismo navijačima posle ispadanja u Riju

Novak Đoković je neočekivano brzo završio učešće na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je u prvom kolu poražen od Huana Martina Del Potra sa 7:6, 7:6. Najbolji teniser sveta potom je u drugom kolu završio učešće i u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Najveća uzdanica Srbije u Riju ipak nije bila potpuno fizički spremna, a tek kasnije je procurela informacija da je Novak imao povredu i da nije mogao da da maksimum. Zbog toga je odustao i od turnira u Sinsinatiju, jedinog Mastersa koji mu nedostaje u karijeri.

Novak se putem Fejsbuk profila obratio navijačima i još jednom se izvinio, i saopštio da su mu lekari savetovali strog odmor.

Žao mi je što sa vama moram da podelim vest o tome da ove godine neću igrati na turniru u Sinsinatiju. Lekari su mi strogo savetovali odmor i zalečenje povrede.

- Kao profesionalni sportista, uvek daješ sve od sebe da se fokusiraš, treniraš, pomeraš svoje granice kako bi ostao u formi i dao svoj maksimum na terenu. Najteže je kada zbog povrede i fizičkog bola budeš sprečen da se takmičiš i postigneš nešto što snažno i dugo želiš.

- Toliko sam mnogo dao tenisu i sportu i toliko dobio nazad od svih divnih ljudi koje je tenis doneo u moj život, da mogu samo da budem veoma zahvalan. Telo ima svoj ritam, koji moramo da osluškujemo i da poštujemo, a on me u ovom momentu upućuje na odmor i terapiju.

– Kao i uvek, nastaviću da gradim snagu i daću sve od sebe da se vratim jači u narednim nedeljama. Hvala vam na podršci i ljubavi koju mi šaljete, čujem vas, čitam vas i osećam sve! Vidimo se u Njujorku! – poručio je Novak.

Telegraf

Pogledajte još