Vučić: Čeka nas 11 dana pakla!

- Ostalo nam je 11 dana pakla. Vlada se na unutrašnjem planu suočava s licemerima koji je napadaju bez obzira šta uradi. Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko smo posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, nažalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo - poručio je Vučić ministrima. Na sednici Vlade, kojom je predsedavao u odsustvu premijera Ivice Dačića, Vučić je naglasio da Srbija ne odustaje od evropskog puta.

- Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor s Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas u politici se nije rodio, a ja lično u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo - poručio je prvi potpredsednik Vlade.

Vlada Srbije je u saopštenju ocenila da je jedinstvena da se dijalog nastavi u konstruktivnoj atmosferi i da se bez pritisaka pronađu rešenja koja će osigurati opstanak i siguran život Srba u pokrajini i otvoriti evropske perspektive za Srbiju. Nova runda pregovora u Briselu zakazana je za 2. april.

Ponudili su nam papir kao onaj iz Rambujea

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, izjavio je da su Srbiji u Briselu postavljeni neprihvatljivi uslovi, koji su ispod minimuma nacionalnih interesa, te da je situacija bila slična kao u Rambujeu - da se Srbiji nudi nešto za šta svi unapred znaju da ne može da prihvati.
- Srbija neće da pretvori zajednicu srpskih opština na Kosovu u nevladinu organizaciju, već ona mora da ima stepen izvršnih ovlašćenja - rekao je Drecun.

Kurir

Pogledajte još