Sindikat „Nezavisnost“: Vlast u Srbiji je bez kontrole

Dosta je javašluka, korupcije, partokratske vlasti, tajkuna koji su postali bogati uz pomoć vlasti još 90-tih godina, dosta je uverenja da će se samo recesijom, otpuštanjem, zamrzavanjem plata, rešiti problemi", rekao je Stojiljković agenciji Beta na skupu u Beogradu koji je povodom kampanje "Dosta!" organizovao UGS "Nezavisnost".

Tom kampanjom, koja se sprovodi u više gradova u Srbiji, sindikat "Nezavisnost" pokušava da ukaže na loš materijalni i socijalni položaj radnika i kršenja prava po osnovu rada.

Stojiljković je dodao da Srbija nema razvojnu strategiju, a "gradjani ne misle svojom glavom, nego medijskom".

Došlo je vreme da se situacija u državi menja. Pored političkog konsenzusa mora doći do ozbiljnog socijalnog konsenzusa, gde jedna strana garantuje stopu razvoja, kamatnu stopu, odnose u raspodeli, a druga strana garantuje da će prihvatiti neke norme, i onda se lako vidi ko ne ispunjava dogovoreno", naglasio je on.

Stojiljković je izrazio uverenje da će se situacija u Srbiji promeniti na bolje, "jer se ovako više ne može".

Govoreći o borbi protiv korupcije u Srbiji on je ocenio da je situacija "bolja nego ranije", ali da umesto specijalnih timova koje država formira u kriznim situacijama, brana korupciji mora da bude u institucijama.

Petodnevnu kampanju "Dosta!" koja je počela 26. avgusta, sindikat "Nezavisnost" organizuje u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Pogledajte još