Zbog "šverca" veće količine zlata na granici zadržani vaterpolisti Srbije!

To je izazvalo odobravanje i smeh zlatnih "delfina", a još srećniji su bili kada su im carinici i granični policajci, koji su okružili autobus kako bi iskazali poštovanje prema našim reprezentativcima, priredili im iznenađenje i poklonili im domaću rakiju od kajsije i bure piva, "da im se nađe za put".

"Imamo i poseban zahtev za Nikolu Rađena, čija nas je supruga nazvala i poručila da njega posebno prekontrolišemo", našalio se jedan od graničnih policajaca preko mikrofona u autobusu, što je dovelo do smeha među njegovim saigračima.
 
Reprezentativci, koji su bili raspoloženi, ali i vidno isrcpljeni od napornog šampionata, nisu izlazili iz autobusa tokom kratkotrajne pasoške kontrole. Selektor Dejan Savić je u ime igrača poklonio nadležnima na graničnom prelazu bademantil sa oznakama našeg nacionalnog tima.

Vaterpolisti Srbije su na granični prelaz Horgoš stigli oko 14.15 časova, što je nešto kasnije od najavljenog dolaska. Razlog za to je nešto detaljnija kontrola sa mađarske strane granice. Naši zlatni "delfini" su na zahtev mađarskih carinika jedan po jedan izlazili iz autobusa i išli na pasošku kontrolu, ali to nije pokvarilo slavlje i sjajnu atmosferu u autobusu.

"Navikli smo na ovakav odnos mađarskih carinika, tako je uvek kada idem negde ovim putem. Ali, nije bilo nikakvih neprijatnosti s njihove strane. Glatko smo prošli", poručio je selektor Dejan Savić, nakon čega je naš vaterpolo tim nastavio put ka Beogradu.
 
A u Beogradu ih ovog utorka od 14 časova čeka - svečani doček ispred Starog dvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još