Velimir Stjepanović će plivati za medalju na 200 metara slobodno!

Velja je plivao u izuzetno jakoj grupi, drugoj od dve polufinalne, u kojoj su još bili Li Anders, čuveni Francuz Janik Anjel, evropski i svetski rekorder u ovoj disciplini Pol Biderman, Sebastijan Veršuren, Klemens Rap, Dion Dresens i Aleksandar Šukorukov.

Stjepanović je u kvalifikacijama zauzeo drugo mesto sa vremenom 1:48,02 minuta, da bi do borbe za medalje došao pošto je u polufinalu 200 metara slobodnim stilom preplivao za 1:46,79 minuta i takođe osvojio ukupno drugo mesto.

On se prvi okrenuo posle 50 metara, da bi vođstvo nakon 100 preuzeo Anjel, a u drugoj polovini trke ubrzao je rekorder Biderman i zauzeo prvo mesto, jer je bio 10 stotinki brži od Velje. Treće mesto pripalo je Mađaru Dominiku Kozmi (1:46,89) iz prve polufinalne grupe.

Pored njih trojice u finalu će, u sreda od 18.52, još plivati Artem Lobuzov, Piter Timers, Sebastijan Veršuren, Janik Anjel i Filipo Manjini, a kao rezerve čekaju Andrea Mičel D'Ariđo i Matijas Koski.

Stjepanović je Srbiji doneo jedinu medalju do sada u Berlinu osvojivši u ponedeljak zlato na 400 metara slobodnim stilom.

Izvor: Blic

Pogledajte još