Tošić: Slovan ne sme da se ponovi

- Mislim da je normalno da mi najiskusniji povučemo ekipu i da pokažemo primer u radu. To od nas očekuje Prosinečki i to se i dešava. Naučili smo se svi na rad Zirojevića i novajlije se uklapaju. Prolazimo zaista žestok ritam ali to je normalno jer će nam kasnije biti mnogo lakše kad počnu utakmice i osvajanje bodova. Normalno je i da nam je teško, ali lakše je nego zimus. Mnogo igrača nije imalo kontinuitet u poslednje dve godine i onda je normalno da se privikavamo – kaže Tošić.

Kao i većina igrača ni Tošić ne zna na kojoj će tačno poziciji igrati.

- Moja originalna pozicija je levi bek. To sam igrao 10 godina. Ipak, Zvezdu su zimus i jesenas poterali maleri sa štoperima. Nije bilo Vilote, Mihajlovića, Adija... Morao sam da uskačem i pomažem, što je normalno. Sada opet nema Adija, Ćosa je sa reprezentacijom a Mihajlović se tek vraća u ritam. Voleo bih da igram beka, ali to će trener odlučiti.

On se osvrnuo i na na temu budućih rivala Zvezde u Evropi, pred žreb koji će biti u petak 15. jula.

- Još uvek ima puno ekipa i zaista je teško sve sagledati. Nije se odigralo ni drugo kolo i ne znamo tačna imena mogućih rivala. Ipak, voleo bih da izbegnemo Prag odnosno Bratislavu. Teško je sa ekipama iz istočnog dela, a i sećanja su nam loša – kaže Tošić.

Levi bek zna da navijači očekuje mnogo.

- Zvezda ima evropsku obavezu prema svojim navijačima i javnosti. Jednostavno traži se rezultat posle one sramote protiv Slovana. Imamo kvalitet, napravimo dobar rezultat – kaže Tošić.

Pogledajte još