Prosinečki: Idemo po pobedu u Ren!

- Mi sutra putujemo i igramo jednu utakmicu protiv dobre ekipe, koja nas je ovde pobedila. Mi vidimo još uvek našu šansu, po prirodi sam optimistra i mislim da možemo nešto napraviti. Na njihovom terenu, zašto da ne? Verujem da moji igrači isto tako razmišljaju, naročito jer su pokazali da se mogu nositi sa odličnim Renom. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, i po mogućstvu da dobijemo i da prođemo dalje. Oni jesu favoriti nakon pobede koju su ovde ostvarili, ali potajno se nadamo da možemo napraviti dobar rezultat – kaže Prosinečki.

Zamenik kapitena Nikola Mikić otkriva da niko od igrača ni ne pomišlja da se unapred preda.

- Atmosfera u svlačionici je dobra, idemo sa velikim optimizmom u Ren, da napravimo dobar rezultat i da prođemo dalje. Neće nam biti lako, ekipa Rena je jako dobra ekipa, i na Marakani su pokazali da koriste svaku grešku protivnika, i kažnjavaju ih golom. Sad smo ih još bolje upoznali, znamo njihove vrline i mane i nadam se da ćemo to iskoristiti u četvrtak, i da ćemo napraviti rezultat koji nas vodi u Ligu Evrope – rekao je Mikić.

Zvezdin protivnik je u prvenstvu Francuske nedelju ubedljivo poražen od Monpeljea sa čak 4:0.

- Mislim da će oni odigrati maksimalno kako se dogovore, oni su profesionalci. Jedan poraz ih neće puno poremetiti. Gledao sam sinoć tu utakmicu, do drugog gola je bilo relativno dobro od strane Rena. Posle su se otvorili, a Monpelje je dobio na kontre. Sigurno da su i oni osetili svu težinu igranja u ritmu „sreda – subota“, nakon teške utakmice sa nama otišli su u Monpelje i izgubili. Ipak, što ih više gledam, više shvatam da su oni dobra ekipa, što su i pokazali u poslednje vreme. Rezultat protiv Monpeljea je bio previsok u odnosu na to kako su igrali. Nije to baš tako izgledalo kako se čini. Utakmica je bila otvorena, sve do drugog gola, isto su igrali kao protiv nas. Oni će dati sve od sebe da prođu dalje, kao i mi. Iako su izgubili, oni su ekipa koju to neće mnogo poremetiti, igraće isto. Monpelje je jedna od boljih ekipa ove godine u Francuskoj. Što se nas tiče, videćemo kroz ova dva dana, razgovaraćemo i vežbaćemo neke stvri koje će nam puno značiti u revanšu, a to se pogotovo odnosi na njihove slabosti – kaže Prosinečki.

- Teško mi je reći sada kako će otvoriti utakmicu, oni su i inače ekipa koja igra na polu-kontru i kontru. Oni vole da puste protivnika da igra, i da posle oduzete lopte prave kontre. Imaju i takve igrače. Igraju kod kuće, no verujem da neće srljati, jer imaju dobar rezultat. Mislim da će to biti zanimljiva utakmica, samim tim što smo mi željni dokazivanja u Evropi, i moji momci su svesni da će utakmica biti teška, ali da se može pobediti. Mora se odigrati maksimalno, moramo trkački odraditi posao, taktički biti super disciplinovani da bismo pobedili.

Na spisku putnika za Ren se neće naći Evandro, koji ima parne kartone.

- Katastrofa za Evandra. Desi se i tako nešto, ali katastrofa je da se desilo baš sada. Taman se oporavio, i sada ne može da putuje u Francusku. Posle treninga u 18,00, znaću šta je sa Kaduom. Doktor je rekao da su svi zdravi, ostaje nam da proverimo šta je sa Kaduom, ali će i on biti verovatno spreman za utakmicu – kaže Prosinečki.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra u 10,00 časova čarter letom lete putem Rena.

Pogledajte još