Lukić predlaže Balkansku ligu

- Crvenoj zvezdi je najvažnije bilo da uveliča slavlje svojih sportskih prijatelja kao i da ostane u takmičarskom ritmu pred nastavak sezone. Utoliko se i neću baviti ocenama igre ili postignutog rezultata, jer je to posao stručnog štaba. Sigurno da je bilo i pozitivinih i negativnih situacija – kazao je Vladan Lukić.

Predsednik Zvezde govorio je i o inicijativi koja se "rodila“ u Plovdivu, prilikom susreta sa predsednicima Lokomotive i CSKA iz Sofije.

- U subotu uveče sam imao zajedničku večeru sa predsednicima Lokomotive iz Plovdiva i FK CSKA iz Sofije. Dogovorili smo se da pokrenemo inicijativu za formiranje balkanske asocijacije klubova koju bi činili najjači klubovi iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke i Turske. Ova asocijacija bi omogućila da balkanski klubovi tešnje sarađuju, razmenjuju iskustva, igraju prijateljske utakmice, pomažu jedni drugima, a jedna od ideja je da bude organizator zajedničkog takmičenja klubova Balkana. Predsednik CSKA je predložio da se prvi sastanak najjačih klubova održi tokom novembra u Sofiji. Domaćin sastanka će biti CSKA koji će drugim klubovima uputiti pozive. Veoma rado ću učestvovati u ime Crvene zvezde na tom sastanku i daćemo doprinos da ova asocijacija klubova zaživi – istakao je Vladan Lukić.

Pogledajte još