Ivana Španović osvojila srebro na Evropskom prvenstvu

Prva je skakala Kalaika Mihambo iz Nemačke koja je dobacila 5,70, ali je Španovićeva potpuno zasenila sa 6,81 metara. Nijedna atletičarka do Melani Baške nije uspela da uzdrma srpsku atletičarku, a Nemica je bila vrlo blizu u prvom skoku (6,79), ali ne i bolja.

Ivana je u drugoj seriji znantno lošije skočila, primarno zbog jakog vetra koji joj je duvao u prsa, tako da je dostigla 6,36 metara, a može se reći da je izgubila korak pri skoku. Pretila je predstavnica Francuske Lešur da je ugrozi, ipak, prestupila je i ostala na trećoj poziciji.

Isključivo je Lešur pretila Španovićevoj konstantno, i u drugoj i trećoj seriji, ali oba puta je minimalno prestupila, pa joj se nije brojao učinak. Ostalim učesnicama je do polovine treće serije, pa je Ivana bila na vrhu i nakon tri serije.

U četvrtoj seriji skočile su Klišina, Žarder i Miambo, ali nisu imale oružje da ugroze Ivanu, dok je Grabuste prestupila. Ipak, Lešur je konačno, za nju, uspela da ne prestupi, a onda dođe do prvog mesta sa 6.85 metara.

Španovićeva je imala odličan skok u petoj seriji, ali je bila za centimetar kraća nego u prvoj seriji, tako da tada ona nije mogla da prestigne prvoplasiranu Lešur.

Blic

Pogledajte još