Festival ekstremnih sportova u Trsteniku

Oko 150 učesnika očekuje se na prvom Festivalu ekstrmenih sportova u Trsteniku, koji će prvi put na Balkanu na jednom mestu okupiti vrhunske sportiste.

Oni će se takmičiti u više krajnje opasnih disciplina: paraglajding, parkur, rolerblejding(vožnja rolera sa preprekama), penjanje uz veštačku stenu, skejt bording, vejkbording(„skijanje“ na dasci)...

Među najekstremnijim stvarima koje će učesnici izvesti je ramp džamp (skakanje sa mosta preko Morave), bejzdžamp - skakanje sa dimnjaka Gradske toplane od 103 metra i „rap džamp“ odnosno „šetanje“ sa Kule u centru Trstenika visoke 50 metara!

Organizatori u Klubu ekstremnih sportova „Adrenalin“ poručuju da će sve biti spremno za ambiciozne prezentacije 27. i 28. jula, a uvod u festival su radionice o ovim sportovima koje s eza najmlađe organizuju već 20. jula.

''Doći će nam najbolji ekstremni sporisti iz Srbija i regiona, tako da pored ljubitelja ovih sportova očekujemo i brojne turiste'' ističe za „Novosti“ Saša Ristić iz Kluba „Adrenalin“. - Tokom festivala učesnici će prikazati svoje umeće, a najveći broj dešavanja odigravaće se na Gradskoj plaži, osim posebnih atrakcija kao što je skok sa Gradske toplane i „šetanje“ od vrha zgrade Kule, metodom koju koriste pripadnici specijalnih jedinica.

Pored organizovanog smeštaja za učesnike, koji je ograničen, u Klubu „Adrenalin“ planiraju i poseban prostor za postavljanje šatora, tako da će sa „stanarima“ kampa broj učesnika ovog neobičnog festivala sigurno premašiti broj od 150.

''Svi ovi sportovi, veoma popularni u svetu, kod nas imaju dosta poklonika, ali iziskuju i vežbu i disciplinu - napominje Miloš Mitrović, predsednik Kluba ekstremnih sportova i jedan od najpoznatijih srpskih alpinista''. Verujem da će ovo biti događaj i za učesnike i za posetioce.

Izvor: Novosti

Pogledajte još