VUČIĆ: Albanci od sutra da plaćaju struju!

U Skupštini Srbije u toku je postavljanje poslaničkih pitanja, a u parlamentu se pored brojnih ministara nalazi i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Srpski premijer obećao je danas da će do 1. septembra đaci albanske nacionalnosti u Bujanovcu, Preševu i Medveđi dobiti besplatne udžbenike na albanskom jeziku, ali je istovremeno pozvao Albance da ispune svoje obaveze prema Srbiji.

- Država će sve svoje obaveze prema svim svojim građanima da ispunjava, ali očekujemo da vi lično i svi ostali u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ispunjavaju svoje obaveze prema državi i počnu da plaćaju struju redovno, jer Srbija ima pravo da naplati ono što joj pripada – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje poslanika albanske manjine u parlamentu Šaipa Kamberija.

Premijer je najavio da će sada “početi da padaju svi oni koji imaju para, a ne plaćaju struju“.

- Zamolite birače da prime od države udžbenike na albanskom jeziku, obezbedićemo im to, mi to ne činimo zbog Evrope već zbog toga što poštujemo sve naše građane. Ne morate da volite Srbiju, ali vas molim da je poštujete i počnete da izmirujete obaveze prema njoj. Postarajte se da izmirujete račune za struju – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je ponosan što su ministri na zasedanje Vlade Srbije u Niš otputovali autobusom i istakao je da nikakvog veselja nije bilo, ali i da je ranije bilo veselja jer ministri nekadašnje vlade nisu izlazili iz limuzina.

- Kad je ta vaša stranka na čijoj ste listi izabrani vladala, oni su pljačkali tako da tu ni Sveti Petar nije mogao da ustanovi ko tu i šta radi. Mi zaišta nemamo rešenja za “Politiku”. Tako su vični bili lopovi na vlasti da nikakva arbitraža tu može da pomogne, ali trudićemo se da razmrsimo to klupko – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Zorana Živkovića o ugovorima oko “Politike”.

Odgovarajući na pitanje o ugovorima o Fijatu, premijer Srbije je istakao da on neće biti pokazan javnosti. Sa druge strane, govoreći o Južnom toku i NIS, istakao je da je Vladimiru Putinu već izneo primedbe o NIS-u.

- Ja sam i vama i Vladimiru Putinu izneo primedbe o ugovoru o NIS-u. Taj ugovor nikakve veze sa mnom nema. Ja nisam ni učestvovao u tome. Ali smo uspeli da izdejstvujemo jedan dobar ugovor o Južnom toku. A što se ugovora koje smo potpisali sa našim arapskim prijateljima videćete da su mnogi izmišljali šta stoji u tim ugovorima – istakao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas i da će srpski avioprevoznik ove godine prvi put biti u plusu i da Er Srbija doprinosi budžetu Srbije sa 1,5 odsto BDP.

Vučić je, odgovarajući na pitanje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića kad će država objaviti ugovor sa Etihadom, rekao da je JAT imao gubitke godinama, nijedne godine manji od 28 miliona evra, a da će ove godine prvi put biti u plusu i “dati državi novac”.

On je rekao da je uvedeno devet Erbasovih aviona u flotu, kao i da je naručeno još deset, koji će biti pušteni u rad 2018. godine.

- To znači da će Er Srbija imati najnapredniju i najefikasniju flotu u regionu – rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Pogledajte još