SKUPŠTINSKO NADMUDRIVANJE: Borislav Stefanović opleo po Tasovcu!

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović pitao je danas ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca da li ima neku poruku za one koji su do sada redovno plaćali tv pretplatu, pošto je jednim iz seta medijskih zakona predviđeno njeno ukidanje, a sankcija za one koji je nisu plaćali ne postoji.
Da li su građani koji su redovno plaćali pretplatu ispali ono što u srpskom jeziku počinje na B, a završava na A. Molim da date građanima barem reči utehe zbog njihove naivnosti“, poručio je Stefanović ministru Tasovcu tokom debate o tri medijska zakona - o javnom informisanju, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima.

Stefanović je naglasio i da ne veruje da je Evropska komisija tražila od Vlade Srbije da ukine lokalne i regionalne javne servise i ukazao da će ti mediji biti ugašeni, novinari ostati bez posla, a građani bez informisanja o lokalnim temama.

Govoreći o RRA, šef demokrata u parlamentu je ocenio da je „ona nagrižena korupcijom, da ima prevelika ovlašćenja“ i kao propust naveo to što Predlog zakona o elektronskim medijima ne precizira da član Saveta RRA ne može biti onaj ko je osuđivan.

Član Saveta se bira na period od pet godina, to znači da nema ograničenja broja mandata. Ograničenje broja mandata je jedna od demokratskih odredbi i tražimo da se to promeni. Mozda je (Željko) Mitrović budući član RRA, postoji li mogućnost da (Dragan) Vučićević bude član Saveta RRA... Nema zabrane ko je osuđivan za krivično delo, nema veze, šta fali“, rekao je Stefanović.

On je uveren da će vlada apsolutno da kontroliše medije i raditi kao i do sada i da i ubuduće neće biti opozicije.

Odgovarajući poslaniku DS, ministar Tasovac je istakao da ne treba potcenjivati projektno finansiranje medija i da će biti moguće da lokalni mediji funkcionišu oslanjanjući se na tu vrstu finansiranja.

Na kritike u vezi sa RRA Tasovac je istakao da će se u slučaju da neki funkcioner bude predložen za člana Saveta Agencije voditi računa da ne dođe do sukoba interesa pri obavljanju funkcija.

Ne mogu da vam odgovorim o imenici koja počinje na B, a završava se na A, nisam uspeo da shvatim na šta mislite, koliko god se koncentrisao“, poručio je na kraju Tasovac Stefanoviću.

Izvor: Blic

Pogledajte još