Exit festival - sedam dana od „Đave“ do mora

"Exit festival 2014. godine održaće se od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a od 15. do 17. jula na budvanskoj plaži Jaz gde sledi nastavak pod nazivom „Sea dance festival“. Festival dobija novi koncept, a kroz Exit avanturu Novi Sad i Budva proširiće i svoju turističku ponudu i usmeriti turiste iz Britanije i Holandije ka Crnogoskom primorju, a goste iz Rusije i istočnih zemalja prema Exit festivalu i Novom Sadu", rekao je Dušan Kovačević, strateški direktor Exit festivala, demantujući tako napise koji su se ovih dana pojavili da se „Exit seli iz Novog Sada“.

On je dodao da „će Exit biti zauvek u Novom Sadu, odnosno onoliko dugo koliko to Novosađani budu želeli“.

Objašnjavajući zašto je odabrana Jadranska obala, Kovačević je naglasio da je trend festivalske publike da tokom leta posećuje festivale na moru i da Exit festival, koji je već šesti put za redom proglašen za najbolji, treba da se prilagodi potrebama posetilaca.

"Koncepcija „Sun dance festivala“ pratiće formu Exit festivala kao i izvođači sa Main stage-a, Fusion, Dance arene... Glavna bina biće na plaži Jaz, nekoliko manjih bina na samoj plaži, a prateća dešavanja odigravaće se u starom gradu u Budvi", pojasnio je Kovačević, dodajući da će najbrži posetioci Exit festivala već od 12.12.2013. godine od 12 časova, kada počinje prodaja karata po ceni od 4990 dinara, moći da dobiju gratis ulaznice za Sea dance festival.

Uzlanice za Sun dance festival pojaviće se sledeće godine po ceni od 4490 dinara.

Što se ovogodišnjih izvođača tiče, Kovačević je najavio da će se uskoro znati neka od imena i naglasio da će fokus Exit festivala 2014. godine biti na „najboljem što muzička scena ima da ponudi“.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i predsednik Opštine Budva, Lazar Rađenović složili su se da će saradnja dva grada pobratima biti obostrano korisna i da će veoma uticati na proširenje turističke ponude Novog Sada i Budve.

"Exit festival treba da se širi, a grad Novi Sad će kao i do sada pomoći festival koliko može", rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, dok je Lazar Rađenović, predsednik Opštine Budva istakao da „Budva ima privilegiju što će biti deo Exit festivala i da je i pred Budvom, Novim Sadom i Exit festivalom veoma važna zajednička kampanja.“


V.Vukojev

Pogledajte još